Autor:

Koprová omáčka od maminky

Snadné
Ingredience
Mléko 1 l
Hladká mouka 3 lžíce
Sůl 1 špetka
Kopr 1 hrst
Citron 1 ks
Cukr 1 lžíce

Postup přípravy:

Dáme svařit 2/3 mléka, nejprve osolíme (díky tomu by se nám omáčka neměla později srazit) a dáme kopr. Ve zbylém mléce rozkvedláme mouku a přidáme do omáčky. Asi 15 minut povaříme. Necháme trochu vychladnout a dochutíme citrónem a cukrem.

Podáváme s knedlíkem a na tvrdo uvařeným vejcem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 8 x
1-
4.62 8 5 1

Komentáře k receptu: Koprová omáčka od maminky

Komentáře

  1. vepe   07.12.2016 | 11:55 | reagovat |

    Už jsem jako milovník Koprovky jedl všechny možné, ale jako naprosto dokonalou mohu označit jen tu, uvařenou přesně podle "normy" - tedy podle receptu z knihy "RECEPTURY TEPLÝCH POKRMŮ". Moje dnes již "salátové" provedení vydané v roce 1983 bylo určeno pro veřejné stravování v době, kdy platily ČSN pro vše, takže špekáčky byly stejně všude skvělé, gothaj stejně atd, takže i ceny byly všude stejné. Pak už záleželo jen na tom, jaký je kuchař flink, či ožrala, nebo milovník dobrého jídla. Na str. 491, jako první z omáček se dozvíte, že zásmažku z tuku a hl.m. uděláme zásmažku, zalijeme ji vývarem B ;-) a mlékem a vaříme min 1/2 hod.,pak zjemníme smetanou, velmi krátce povaříme a mírně okyselíme převařeným octem, přisladíme cukrem, krátce povaříme a přecedíme. Na závěr přidáme spařený kopr a zjemníme máslem. ´ÚŽASNÁ DOBROTA! <3

  2. HelenaPa   01.07.2013 | 9:07 | reagovat |

    Dělám stejnou, jen místo mléka a citronu používám kysanou smetanu. Dávám 1.

  3. iVictorka   30.06.2013 | 11:26 | reagovat |

    Máma dělala koprovku narychlo v podstatě totožně, jen tu mouku rozkvedlala ve smetaně, což dodalo obyčejné rychlé omáčce trochu vyšší úřoveň. Jdu to zkusit na rodinu, co mi na to řeknou :-)

  4. skripatko   05.07.2011 | 22:00 | reagovat |

    Super je vyborna akorat jsem dala misto citronu ocet!!fakt skvela

  5. Marie Pospíšilová   06.12.2007 | 6:47 | reagovat |

    Paní Aleno, máte pravdu, jsem to ale truhlík, na cukr jsem dočista zapomněla ;-( Jak to jeden dělá zpaměti, považuje některé suroviny za samozřejmé :). Ona špetka cukru krásně zvýrazní chuť i jiných jídel...

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit! 5 typů oblečení, kterých byste se měla okamžitě zbavit!
Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám? Gábi se nebojí zeptat: Jak uspokojit rukou muže lépe, než to dovede on sám?
Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp? Hubnutí a oxytocin: Proč se zamilovaným a spokojeným lidem hubne líp?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web