Autor:

Kopřivová nádivka s vejci

Snadné
Ingredience
Houska 4 ks
Máslo
- kousek
 
Mléko 150 ml
Vejce 4 ks
Uzené maso
nebo uzené tofu
200 g
Kopřiva
- spařená vroucí vodou
1 hrst
Pažitka
nebo petrželka 1 -
2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ
-nemusí být
1 špetka
Česnek
-nemusí být
1 stroužek
Vařená vejce
(nebo křepelčí - cca10-12 ks)
3 ks
Uzená slanina
- moravská, vahalova... cca
14 plátek
Kopřivová nádivka s vejci

Postup přípravy:

Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky rozšleháme, přidáme je k namočeným houskám, přidáme drobně pokrájené uzené maso nebo tofu, opečené kostičky housky, hrst spařených a nasekaných kopřiv, pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme muškátovým květem a česnekem (nemusíme). Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Velkou chlebíčkovou formu vytřeme olejem, vyložíme plátky slaniny, naplníme polovinou směsi, pokryjeme přepůlenými oloupanými vejci nebo celými oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbytkem směsi, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova (cca 35-40 minut)- prvních 20 minut přikryté alobalem.

* Pokud chceme mít nádivku víc barevnou, přidáme červenou nebo žlutou papriku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 52 x
1
4.81 52 5 1
Grilovaná panenka s pikantním ananasem Recept na víkend: Grilovaná panenka s pikantním ananasem Články z

Komentáře k receptu: Kopřivová nádivka s vejci

Komentáře

  1. katuusss   27.03.2016 | 20:04 | reagovat |

    Nejlepší co jsme kdy jedli! :-*

  2. Patricie   27.03.2016 | 10:14 | reagovat |

    Ja bych chtela tento recept doporucit opravdu vsem, kteri maji radi a delaji nadivky, protoze tak dobrou jsem jeste nejedla a moje rodina se na tom, ze se bude delat i nadale jednohlasne shodla.

  3. Veronika Babková   10.04.2015 | 18:25 | reagovat |

    My taky do nádivky housky smažíme na másle, aby nebyla rozblemcaná a dostala šmak. U nás se jí říká zámecká nádivka, ale ta vychytávka se slaninou vykládanou zapékací nádobou, ta mě dostala. Uzené musí nádivka v sobě mít, ale ta vypečená slanina vynese nádivku ještě výš k dokonalosti. Je nejlepší a jedna je proto opravdu málo.

  4. ZOEN   05.04.2015 | 18:26 | reagovat |

    Byla vynikající, ale bohužel byla. Příště musím udělat alespoň z deseti housek, protože čtyři jsou opravdu akorát do chlebíčkové formy a ta byla okamžitě pryč.

  5. Jana Myšíková   05.04.2015 | 13:22 | reagovat |

    Jsem ráda,že jsem zkusila zrovna tento recept a moc za něj děkuji.Je to nejlepší nádivka jakou jsem kdy upekla a vřele jí můžu doporučit.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web