Autor:

Kopřivová nádivka s vejci

Snadné
Ingredience
Houska 4 ks
Máslo
- kousek
 
Mléko 150 ml
Vejce 4 ks
Uzené maso
nebo uzené tofu
200 g
Kopřiva
- spařená vroucí vodou
1 hrst
Pažitka
nebo petrželka 1 -
2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Muškátový květ
-nemusí být
1 špetka
Česnek
-nemusí být
1 stroužek
Vařená vejce
(nebo křepelčí - cca10-12 ks)
3 ks
Uzená slanina
- moravská, vahalova... cca
14 plátek
Kopřivová nádivka s vejci

Postup přípravy:

Dvě housky nakrájíme na kostičky a opečeme je na kousku másla dozlatova. Další dvě housky také pokrájíme, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Žloutky rozšleháme, přidáme je k namočeným houskám, přidáme drobně pokrájené uzené maso nebo tofu, opečené kostičky housky, hrst spařených a nasekaných kopřiv, pažitku, osolíme a opepříme, dochutíme muškátovým květem a česnekem (nemusíme). Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

Velkou chlebíčkovou formu vytřeme olejem, vyložíme plátky slaniny, naplníme polovinou směsi, pokryjeme přepůlenými oloupanými vejci nebo celými oloupanými křepelčími vajíčky, zakryjeme zbytkem směsi, vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova (cca 35-40 minut)- prvních 20 minut přikryté alobalem.

* Pokud chceme mít nádivku víc barevnou, přidáme červenou nebo žlutou papriku.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 55 x
1
4.82 55 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 55x)
Pečená žebra s tymiánovou krustou Recept na víkend: Pečená žebra s tymiánovou krustou Články z

Komentáře k receptu: Kopřivová nádivka s vejci

Komentáře

  1. katuusss   27.03.2016 | 20:04 | reagovat | závadný

    Nejlepší co jsme kdy jedli! :-*

  2. Patricie   27.03.2016 | 10:14 | reagovat | závadný

    Ja bych chtela tento recept doporucit opravdu vsem, kteri maji radi a delaji nadivky, protoze tak dobrou jsem jeste nejedla a moje rodina se na tom, ze se bude delat i nadale jednohlasne shodla.

  3. Veronika Babková   10.04.2015 | 18:25 | reagovat | závadný

    My taky do nádivky housky smažíme na másle, aby nebyla rozblemcaná a dostala šmak. U nás se jí říká zámecká nádivka, ale ta vychytávka se slaninou vykládanou zapékací nádobou, ta mě dostala. Uzené musí nádivka v sobě mít, ale ta vypečená slanina vynese nádivku ještě výš k dokonalosti. Je nejlepší a jedna je proto opravdu málo.

  4. ZOEN   05.04.2015 | 18:26 | reagovat | závadný

    Byla vynikající, ale bohužel byla. Příště musím udělat alespoň z deseti housek, protože čtyři jsou opravdu akorát do chlebíčkové formy a ta byla okamžitě pryč.

  5. Jana Myšíková   05.04.2015 | 13:22 | reagovat | závadný

    Jsem ráda,že jsem zkusila zrovna tento recept a moc za něj děkuji.Je to nejlepší nádivka jakou jsem kdy upekla a vřele jí můžu doporučit.

1 2 3 4 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web