Königsbergské klopsy

Hodnocení:

Moje:

60 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g mleté maso - míchané
    • 1
      ks žemle
    • 1
      ks cibule středně velká
    • 1
      ks vejce
    • 2
      lžička hořčice plnotučná
    • sůl
    • pepř mletý
    • 30
      g máslo nebo rostlinný tuk
    • 35
      g hladká mouka
    • 2
      lžíce mléko
    • 1
      lžíce kapary
    • polévkové koření
    • citronová šťáva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žemli namočíme do studené vody.
2
Maso zpracujeme s dobře vymačkanou žemlí, drobně krájenou cibulí, bílkem a hořčicí. Ochutíme solí a pepřem a ze vzniklé hmoty navlhčenýma rukama tvoříme klopsy.
3
Vkládáme do 750 ml vařící osolené vody, přivedeme k varu, sebereme pěnu a necháme vařit (voda musí mírně bublat).
4
Vývar procedíme přes sítko a odměříme 500 ml na omáčku.
5
Na rozehřátém másle osmahneme za stálého míchání mouku do světle žluta. Přilijeme 500 ml vývaru a rozšleháme metlou. Dáme pozor, aby se netvořily žmolky. Omáčku převedeme k varu, vaříme asi 5 minut.
6
Žloutek rozšleháme s mlékem a přilijeme do omáčky (už nevaříme). Přidáme kapary, osolíme, opepříme a ochutíme polévkovým kořením a citrónovou šťávou.
7
Klopsy vložíme do omáčky a 5 minut necháme táhnout.
Zařazení: Maso Mleté

Komentáře k receptu

  • jiťa
    jiťa |

    27. 1. 2012 09:33

    Vyborné jídlo.Celé rodině chutná a to mám doma mlsouny.Navíc je to rychle uvařené.SUPER

  • jan poloha
    jan poloha |

    15. 6. 2006 23:10

    Su vinikajuse z celimi zemiakmi atrochu salatu je to fantastycke fakt.

  • Alena Šebestová
    Alena Šebestová |

    29. 1. 2005 14:14

    Nejsou špatné.Jídlo je syté, dali jsme si k tomu knedlíky.Jen mi poraďte, pro příště jak dochutit maso. Je celkem plané.