Autor:

Koňakové kuře

70 minut PT0H70M
Střední
Porce: 4
Ingredience
Kuřecí maso
celé kuře
1 ks
Játra
husí (celá)
 
Koňak
nebo brandy
6 dl
Žampiony 200 g
Chilli  
Hřebíček
tlučený
1 ks

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vnitřnosti, Drůbeží

Kuře rozřízneme na polovinu, osolíme a v koňaku podusíme do poloměkka. Potom jednu polovinu naplníme játry a posypeme hřebíčkem, druhou naplníme nakrájenými žampiony a posypeme chilli kořením. Obě poloviny dáme do pekáče, podlijeme koňakem, ve kterém se dusily a v troubě dopečeme do měkka. Podáváme s hranolky nebo pečenými brambory.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Gastronomické poklady šťavnaté Brazílie Články z

Komentáře k receptu: Koňakové kuře

Komentáře

  1. Tereza Jarčušková   20.01.2006 | 7:11 | reagovat |

    ˇAno, ozaj tam ide 6 dl koňaku, ničím iným sa kurča nepodlieva. Veľa sa vám pri dusení a následnom pečení vyparí, a alkoholu sa nebojte, ten sa vyparí určite, zostanú len príchute. Nemusíte používať drahý koňak, stačí najlacnejšia brandy.Pre pána Petra : Ak nemáte husaciu pečeň, môžete dať kačaciu, ak ani tú, úplne postačí aj bravčová pečeň v kuse. Ono je tá husacia pečeň aj dosť drahá.

  2. Marie Horáková   19.01.2006 | 18:07 | reagovat |

    Opravdu je tam 6 deci koňaku ? To je skoro celá láhev ! To kuře je opilé !

  3. Petr Kazik   19.01.2006 | 17:10 | reagovat |

    to zni fajne, je to velky rozdil , kdyz nemam husi jatra? cim je nejlepe nahradit?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web