Autor:

Kološvarské zelí III.

Střední
Ingredience
Vepřový bůček
300-500 , nebo plecko
500 g
Kysané zelí 500 g
Rýže 250 g
Anglická slanina 200 g
Kabanos 200 g
Cibule
větší
2 ks
Sádlo  
Sůl  
Pepř mletý  
Voda  
Paprika - sladká  
Zakysaná smetana 1 kelímek

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Vepřové

Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme anglickou slaninu a kabanos (taky na kostičky), maso pomleté na hrubém masovém strojku nebo nakrájené na malé kousky, posolíme, opepříme dle chuti a za občasného míchání dusíme asi 15 minut - tak aby maso nebylo syrové.

Hluboký pekáč vymažeme sádlem, dolů dáme vrstvu uvařené rýže, na ni rozhrneme stejnoměrně připravenou směs masa, kabanosu a anglické slaniny. Nahoru dáme vrstvu kyselého zelí, které jemně vymačkáme, ale né moc - rýže by byla suchá. Vše dáme zapéct do trouby na 40 minut. Zakysanou smetanu rozmícháme se sladkou paprikou a troškou mléka, tuto směs nalejeme na vrstvu zelí a dáme zapéct ještě na 10 minut.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Rebarborové cheesecaky Tip na víkend: skvělé recepty s rebarborou Články z

Komentáře k receptu: Kološvarské zelí III.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web