Kološvarské zelí III.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g vepřový bůček 300-500 , nebo plecko
    • 500
      g kysané zelí
    • 250
      g rýže
    • 200
      g anglická slanina
    • 200
      g kabanos
    • 2
      ks cibule větší
    • sádlo
    • sůl
    • pepř mletý
    • voda
    • paprika - sladká
    • 1
      kelímek zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Uvaříme si rýži v osolené vodě, dále uvaříme kyselé zelí s kůží ze slaniny. Mezitím si nakrájíme cibuli na kostičky, zpěníme na sádle, přidáme anglickou slaninu a kabanos (taky na kostičky), maso pomleté na hrubém masovém strojku nebo nakrájené na malé kousky, posolíme, opepříme dle chuti a za občasného míchání dusíme asi 15 minut - tak aby maso nebylo syrové.
2
Hluboký pekáč vymažeme sádlem, dolů dáme vrstvu uvařené rýže, na ni rozhrneme stejnoměrně připravenou směs masa, kabanosu a anglické slaniny. Nahoru dáme vrstvu kyselého zelí, které jemně vymačkáme, ale né moc - rýže by byla suchá. Vše dáme zapéct do trouby na 40 minut. Zakysanou smetanu rozmícháme se sladkou paprikou a troškou mléka, tuto směs nalejeme na vrstvu zelí a dáme zapéct ještě na 10 minut.
Zařazení: Maso Vepřové

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.