Kolednice

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 100
      g rostlinný olej
    • 100
      g cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balíček droždí sušené
    • 300
      ml mléko vlahé
  • Náplň
    • 200
      g mák mletý
    • 100
      g moučkový cukr
    • mléko
    • 1
      hrst rozinky namočené v rumu
    • 1
      špetka badyán mletý
    • 1
      ks perník strouhaný

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme polohrubou mouku, cukr, droždí, 2 žloutky, olej a vlažné mléko. Zaděláme těsto, které musí být vláčné. Necháme asi 30 minut kynout na teplém místě.
2
Mezitím si připravíme náplň: mák krátce povaříme s mlékem, přidáme cukr, rozinky v rumu, špetku badyánu a na zahuštění strouhaný perník. Z vykynutého těsta vyválíme placku a nakrájíme z ní čverečky asi 3x3 cm. Naplníme je náplní a naskládáme do vymazaného pekáčku (naskládáme těsně vedle sebe). Upečeme.
3
Pomerančový sirup zředíme s rumem a vychladlé buchtičky napichujeme na vidličku a namáčíme v tomto roztoku a hned obalujeme ve strouhaném perníku. Uložíme do papírových košíčků.
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • Aninka
    Aninka |

    11. 11. 2006 10:36

    To musí být skvělý, moučníky s mákem , s ořechy skvělý, to okamžitě zmizí z talířu.

  • Anonym
    Anonym |

    10. 11. 2006 08:25

    Mák na nádivku stačí spařit vařící vodou přímo z varné konvice. Nemusí se pracně vařit s mlékem, rád se připaluje. Běžně děláme takto makovou nádivku na koláče.

  • Haňule
    Haňule |

    9. 11. 2006 13:39

    Pokud je dáme do krabice a přikryjeme potravinovou folii,aby neoschly,vydrží i i 14dní.Můžeme je ale hned konzumovat a většinou se stane,že ani 14dní nevydrží - jsou velmi rychle snězené :-))

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    9. 11. 2006 11:46

    Ako dlho vydržia mäkké? Alebo potrebujú odstáť ?