Autor:

Kolečka s tajemstvím

Střední
Těsto
Hladká mouka 225 g
Cukr krupice 100 g
Vanilkový cukr
Tuk 125 g
Žloutek 1 ks
Náplň a ozdobení
Sušené meruňky
nakrájené
150 g
Arašídy
nesolené
100 g
Ořechy
hrubě sekané
100 g
Tuk 100 g
Smetana ke šlehání 150 ml
Cukr krupice 100 g
Čokoládová poleva  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Zákusky, Cukroví

Postup přípravy: Nejdříve si vypracujeme hladké těsto a dáme je na 1/2 hodiny do chladničky. Pak je na pomoučeném vále rozválíme a vykrajujeme kolečka o průměru 5 cm (nebo menší). Poklademe je na plech vyložený pečícím papírem a pečeme zhruba 5-7 minut dorůžova. V lehce zahřáté smetaně rozpustíme tuk a cukr, přidáme oříšky i meruňky a směs necháme důkladně provařit (10-15 minut). Prochladlou ji pak lžičkou rozdělíme na kolečka a dáme jen krátce dopéct. Zcela vychladlá kolečka pomocí špejle namáčíme ze spodní strany v rozpuštěné polevě, obrátíme a necháme zaschnout.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 4x)
Reklama
Recept na skvělé domácí tiramisu Články z

Komentáře k receptu: Kolečka s tajemstvím

Komentáře

  1. Olga Zehnalová   18.12.2009 | 18:51 | reagovat | závadný

    Robila som ich v stredu, len ešte sú tvrdé, myslím kolieska, dúfam, že zmäknú. Piekla som naraz spolu - na surové som dala náplň. Neviem ale či aj vám, ale mne mne sa v tej náplni po vychladnutí začal oddeľovať tuk. Možno, že by sa tam ani nemusel dávať, tá smotana s cukrom by hádam aj stačila. Ináč sú veľmi dobré. Ja so robila miesto koliesok hviezdičky - vypadá to dobre.

  2. jana m   14.12.2007 | 12:58 | reagovat | závadný

    Toto pečivo mám strašne rada.Je vynikajúce.

  3. Blanka V.   14.11.2007 | 13:30 | reagovat | závadný

    I já namáčím spodek koleček podobně jako třeba u kokosek. Dalo by se říct, že ta náplň je po upečení tvrdá, něco jako u marokánek.

  4. Hela -   14.11.2007 | 9:04 | reagovat | závadný

    No já bych to - vzhledem k názvu pochopila tak, že to "tajemství" má být zakryté čokoládou, aby to bylo tajemství. Ale asi jak kdo chce, dobré je to stejně.

  5. Jitka Klusová   13.11.2007 | 21:04 | reagovat | závadný

    Ano, pochopila jste to dobře, namáčí se pouze spodní strana koleček, alespoň podle mého receptu.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač Vyzkoušeno před kamerou: Pudrové oční linky a skvělý pleťový rozjasňovač
VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy VIDEO: Toužíte před Vánoci vypadat uvolněně a krásně? Objevte nový chrám krásy
Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění? Máte často modřiny? Banalita, nebo velmi vážné onemocnění?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web