Autor:

Kolečka s nivou

Střední
těsto
Polohrubá mouka 300 g
Hera 125 g
Mléko 0,125 l
Moučkový cukr 1/2 lžička
Sůl 1 lžička
Prášek do pečiva 1 ks
náplň
Hera 125 g
Sýr Niva 100 g
Tvrdý sýr 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Pokrmy

Ze všech surovin vypracujeme těsto, které rozválíme na obdélník o síle asi 5 mm. Náplň připravíme tak, že utřeme tuk a přidáme na jemném struhadle nastrouhané oba sýry. Náplní potřeme těsto, stočíme do rolády a dáme ztuhnout do druhého dne do lednice. Pak roládu nakrájíme na 5 mm silná kolečka. Přendáme na plech s pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem. Můžeme, ale nemusíme ozdobit mandlí, ořechem, mákem, sezamem apd. Pečeme ve vyhřáté troubě do zlatova. Z tohoto množství uděláme 2 rolády.
Podáváme jako slané pohoštění k vínu.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Mřížkový škvarkový koláč s marmeládou Škvarky, pastinák, uzené a brambory. Tipy na 4 skvělé recepty Články z

Komentáře k receptu: Kolečka s nivou

Komentáře

  1. pippiva   11.12.2011 | 9:58 | reagovat |

    Mleko 1 litr? To snad ne.... :'(

    1. pippiva   12.12.2011 | 14:47 | reagovat |

      Prosim opravit!

      1. Vlasta Novák   12.12.2011 | 15:33 | reagovat |

        Opraveno, díky

  2. jaja 13   16.09.2005 | 14:24 | reagovat |

    Ještě jednodušší a nemá to chybu je listové těsto posypu nastrouhanou nivou a nasekanými vlašskými ořechy. Dále je postup stejný.

  3. Zdenka Foltynova   16.09.2005 | 12:43 | reagovat |

    Já z listového těsta dělám také kolečka, ale plním je salámem, sýrem a kečupem. S nivou jsem to ještě nezkoušela. Díky za zajímavý nápad.

  4. Danulka   03.09.2005 | 10:35 | reagovat |

    Tyto sýrové kolečka dělám z listového těsta, náplň dávám stejnou, může být místo hery i obyčejné máslo. Je to rychlejší a jednodužší a jsou výborné i studené, ale někdy nestačí ani vychladnout. Listové těsto 400-500g rozkrájím na 4 díly a každý díl vyválím zvlášť, takže mám 4 rolády.K vínu je to bezkonkurenční.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy? Nejstarší modelka světa Carmen Dell'Orefice (85): Jaké je její tajemství nestárnoucí krásy?
5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš 5 kuchařských triků, jak uvařit nejlepší segedínský guláš
Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit! Drtí vás stres? Vyzkoušejte tyto rychlé triky, jak se ho zbavit!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web