Autor:

Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

Obtížné
Ingredience
Mléko 1/4 l
Droždí 1 ks
Máslo
1/3 balíčku
0,3 ks
Cukr krystal 120 g
Rostlinný olej 1 dl
Sůl  špetka
Polohrubá mouka 250 g
Hladká mouka 250 g
Citronová kůra  
Drobenka
Máslo
použijeme které zbylo z těsta
1 balíček
Hladká mouka 1 balíček
Moučkový cukr 1 balíček
Náplň A
Tvaroh 500 g
Žloutek 2 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Citronová kůra 2 lžička
Rozinky 5 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rozdrobíme droždí s troškou cukru, vlažné mléko, necháme kvásek v hrnku vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, cukr, vlejeme kvásek, mléko, promícháváme.
Zpracujeme hladké, poměrně husté těsto, které necháme v teple přikrytou utěrkou vykynout.
Zpracujeme drobenku a tvarohovou náplň nebo ořechovou.
Vykynuté těsto lžičkou odkrajujeme a na pomoučeném vále upravíme.
Přidáme náplň z tvarohu, rozinky, kousky upravíme, uzavřeme, namáčíme v rošlehaném vejci a v drobence, klademe na plech s pečícím papírem.
Náplň B: mleté vlašské ořechy smícháme s mlékem, cukrem, troškou rumu, citronové šťávy, vanilkovým cukrem v hustou kaši
Na plechu necháme opět vykynout, poté pečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 3x)
Reklama
Sýrové fondue Fondue - společenská záležitost Články z

Komentáře k receptu: Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

Komentáře

  1. Eva Kolčavová   13.09.2009 | 18:17 | reagovat | závadný

    Dnes jsem upekla s mákem, moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Doporučuji a dávám 1

  2. Jana   05.03.2006 | 9:19 | reagovat | závadný

    Koláčům dávám 1s hvězdičkou.Chutnají ke všempříležitostem,hodí se i dobrému vínu.Pánové ,kteřítzv."nemusí" moučník neodolají!Doporučuji.

  3. Jarmila   05.03.2006 | 9:16 | reagovat | závadný

    Odkrojený kousek těsta/malou lžičkou/z mísy,rozdělám dám náplˇ a hrozinku,uzavřu,tj.spojím naplněné těsto a namáčím v rozšlehaném žloutku s troškou mléka.Navlhčený koláček ze žloutku stále držím v ruce / ve spoji těsta/ a lehce jej přitisknu do připravené máslové drobenky,které se na namočený koláček ve žloutku přitiskne,drží.Spojeným těstem/spodkem koláčku posadím na plech a nechám v teple nakynout.V dobře předehřáté troubě pečeme do zlatova,povychladnutí lehce pocukrujeme mletým a vanil.cukrem.

  4. Anonym   04.03.2006 | 19:26 | reagovat | závadný

    Prosím, ten koláček se tedy nepotírá celý vejcem?

  5. Hanka   04.03.2006 | 13:35 | reagovat | závadný

    Tyto koláče dělám na všechny rodinné oslavy,narozeniny,svátky,svatby,křtiny,takéhostiny po pohřbu.Vždy se podaří,pěkně naskočímají tzv."duši".Dávky podle počtu osob pak je dobré navýšit,např.z 0,5 l ze 3/4l,atd.Je třeba více plechů,prostoru ,dobrou pečící troubu a nejlépe 2-4 páryšikovných ručiček.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web