Autor:

Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

Obtížné
Ingredience
Mléko 1/4 l
Droždí 1 ks
Máslo
1/3 balíčku
0,3 ks
Cukr krystal 120 g
Rostlinný olej 1 dl
Sůl  špetka
Polohrubá mouka 250 g
Hladká mouka 250 g
Citronová kůra  
Drobenka
Máslo
použijeme které zbylo z těsta
1 balíček
Hladká mouka 1 balíček
Moučkový cukr 1 balíček
Náplň A
Tvaroh 500 g
Žloutek 2 ks
Cukr 3 lžíce
Vanilkový cukr 1 ks
Citronová kůra 2 lžička
Rozinky 5 lžička

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Rozdrobíme droždí s troškou cukru, vlažné mléko, necháme kvásek v hrnku vykynout. Do mísy dáme mouku, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo (vlažné), olej, cukr, vlejeme kvásek, mléko, promícháváme.
Zpracujeme hladké, poměrně husté těsto, které necháme v teple přikrytou utěrkou vykynout.
Zpracujeme drobenku a tvarohovou náplň nebo ořechovou.
Vykynuté těsto lžičkou odkrajujeme a na pomoučeném vále upravíme.
Přidáme náplň z tvarohu, rozinky, kousky upravíme, uzavřeme, namáčíme v rošlehaném vejci a v drobence, klademe na plech s pečícím papírem.
Náplň B: mleté vlašské ořechy smícháme s mlékem, cukrem, troškou rumu, citronové šťávy, vanilkovým cukrem v hustou kaši
Na plechu necháme opět vykynout, poté pečeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1
Reklama
Strapačky s kysaným zelím a uzeným Tradiční slovenská kuchyně Články z

Komentáře k receptu: Koláče z Čejkovické laťky s tvarohem

Komentáře

  1. Eva Kolčavová   13.09.2009 | 18:17 | reagovat |

    Dnes jsem upekla s mákem, moc dobré, jen se po nich zaprášilo. Doporučuji a dávám 1

  2. Jana   05.03.2006 | 9:19 | reagovat |

    Koláčům dávám 1s hvězdičkou.Chutnají ke všempříležitostem,hodí se i dobrému vínu.Pánové ,kteřítzv."nemusí" moučník neodolají!Doporučuji.

  3. Jarmila   05.03.2006 | 9:16 | reagovat |

    Odkrojený kousek těsta/malou lžičkou/z mísy,rozdělám dám náplˇ a hrozinku,uzavřu,tj.spojím naplněné těsto a namáčím v rozšlehaném žloutku s troškou mléka.Navlhčený koláček ze žloutku stále držím v ruce / ve spoji těsta/ a lehce jej přitisknu do připravené máslové drobenky,které se na namočený koláček ve žloutku přitiskne,drží.Spojeným těstem/spodkem koláčku posadím na plech a nechám v teple nakynout.V dobře předehřáté troubě pečeme do zlatova,povychladnutí lehce pocukrujeme mletým a vanil.cukrem.

  4. Anonym   04.03.2006 | 19:26 | reagovat |

    Prosím, ten koláček se tedy nepotírá celý vejcem?

  5. Hanka   04.03.2006 | 13:35 | reagovat |

    Tyto koláče dělám na všechny rodinné oslavy,narozeniny,svátky,svatby,křtiny,takéhostiny po pohřbu.Vždy se podaří,pěkně naskočímají tzv."duši".Dávky podle počtu osob pak je dobré navýšit,např.z 0,5 l ze 3/4l,atd.Je třeba více plechů,prostoru ,dobrou pečící troubu a nejlépe 2-4 páryšikovných ručiček.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit! Někteří dospělí neumí trávit mléko! Čím ho ve stravě nahradit!
Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů Chcete ušetřit při nákupu poootravin? BILLA nově zlevňuje 1000 proooduktů
Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství! Tento týden v Ulici: Prozrazená tajemství, rodinná hádka i konec velkého přátelství!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web