Autor:

Koláč ze slaných šnečků

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Sůl 2 lžička
Vejce 2 ks
Droždí 1 kostka
Máslo 200 g
Mléko
vlažné
2 dl
Cukr 1 kostka
Náplň
Šunka 200 g
Trvanlivý salám 200 g
Sýr Niva 100 g
Tvrdý sýr 100 g
Koření
co má kdo rád
1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Do vlažného mléka vhodíme kostku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.
Do mísy dáme mouku, sůl, vzešlý kvásek, promícháme, přidáme vejce a rozpuštěný (vychladlý!) tuk.
Z přísad uhněteme tužší lesklé těsto.
Je-li příliš řídké, přidáme mouku (každá mouka saje jinak).
Těsto ihned vyválíme na pomoučeném vále (aby se s ním lépe pracovalo, rozdělíme na poloviny) a poklademe náplněmi - necháme pracovat fantazii (= obsah ledničky + inspirace).
Vyzkoušené kombinace: šunka + tvrdý sýr + koření na bylinkové máslo, niva + ořechy + tymián, tvrdý sýr + trvanlivý salám + gyros / grilovací koření - pozor na obsah soli ve směsích koření, pokud používáme hodně slané uzeniny nebo sýry.
Svineme do rolád. Rolády nakrájíme na plátky silné asi 3 cm. Rozevírací formu o průměru 28 cm vymažeme tukem a jednotlivé šnečky poskládáme „mozaikou“ nahoru.
Pokud nebudeme při servírování krájet jako dort, ale „vylupovat“ jednotlivé šnečky (jako buchty), promažeme šnečky mezi sebou tukem, aby se úplně neslepily. Nakonec celé potřeme tukem nebo rozšlehanými vejci (žloutkem).
Necháme cca 15-20 minut odpočívat.
Pečeme 35-40 min. v troubě vyhřáté na 200 °C.
Vzhledem k tomu, že s kynutým těstem pracuji „od oka“, mám odzkoušeno, že se povede i s jinými poměry základních surovin, základem je tužší těsto s dostatkem droždí a tuku. jak chutnají druhý den, to jsem bohužel nezjistila :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1
5 3 5 1

Komentáře k receptu: Koláč ze slaných šnečků

Komentáře

  1. Martina S.   06.07.2006 | 7:51 | reagovat |

    Včera jsem slané šnečky dělala - náplň: salám + sýr + koření na bylinkové máslo, jsou velice chutné. A druhý den jsou stejně chutné.

  2. ELA   09.06.2006 | 8:52 | reagovat |

    díky za inspiraci a trpělivost. No jo, když je člověku 27, má se toho od těch zkušenějších tolik co učit. Ještě že Vás (kolektivně) mám! :)) krásný den

  3. Gabriela B   08.06.2006 | 19:24 | reagovat |

    Elo, super !

  4. ELA   08.06.2006 | 9:38 | reagovat |

    moc a moc díky, ještě, že je to pečení lehčí než vkládání :)). Krásný den

  5. Kuchařka on-line   08.06.2006 | 9:36 | reagovat |

    Chybek se tam vloudilo více, již by mělo být vše opraveno. Holt jste na mě moc rychlé :-))

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat? Výraz v obličeji prozradí i to, co nechcete. Jak se v něm vyznat?
Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to! Trápí vás pupínky i v dospělosti? Víme, jak na to!
Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál Přivolejte si lásku pomocí karmy: Jak se naučit magický rituál
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web