Autor:

Koláč z nebes

Střední
Těsto
Hladká mouka 500 g
Polohrubá mouka 500 g
Hera 250 g
Cukr 150 g
Žloutek 4 ks
Mléko 250 ml
Droždí 1 balíček
Náplň
Měkký tvaroh 4 kostka
Zakysaná smetana 250 ml
Bílek 4 ks
Hera 200 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Cukr 30 g
Citronová kůra 1 ks
Rozinky 100 g
Drobenka
Polohrubá mouka 150 g
Perník na strouhání 1 ks
Máslo
rozpuštěné
 
Cukr  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Zaděláme klasické kynuté těsto, které necháme v teple kynout cca 60 minut. Tvaroh utřeme s cukry, smetanou a máslem, přidáme rozinky, citronovou kůru a lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na plech, těsto musi být těsně s okrajem. Na těsto dáme náplň, na ni utvořenou drobenku a na drobenku nastrouháme hojně perník. Pečeme cca 30 minut, poté koláč polijeme rozpuštěným máslem, necháme ho vsát do perníku, vychladíme a poté pocukrujeme.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Vánočka ze šesti pramenů Skvělé vánočky krok za krokem Články z

Komentáře k receptu: Koláč z nebes

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci! Kteří muži vám budou nevěrní? Nejvíc podvádějí Střelci, Vodnáři a Blíženci!
5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit 5 důvodů, proč vaše břicho nemizí, i když chodíte cvičit
Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně? Fotogalerie Tatiany Vilhelmové: Jak to, že vypadá pořád stejně?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web