Koláč z kysaného zelí

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks listové těsto
    • 1
      ks kysané zelí
    • 1
      ks zakysaná smetana
    • 2
      ks vejce
    • 100
      g anglická slanina
    • 150
      g tvrdý sýr
    • mléko
    • 2
      ks cibule
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Listové těsto rozválíme do picové nebo kulaté koláčové formy (lehce vymazané) a propícháme vidličkou. Na nakrájené anglické slanině podusíme cibulku, smícháme s kysaným zelím a zakysanou smetanou, trochu osolíme - chutná výborně i jako samostatný salát - a pokademe na těsto.
2
Necháme zapéct asi 10 min. v rozehřáté troubě a pak přidáme nastrouhaný sýr se dvěma vejci a trochou mléka a dopečeme. Chutná výborně, je lehce stravitelný a dietní.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Tereza Jarčušková
    Tereza Jarčušková |

    13. 2. 2006 09:22

    V sobotu som robila, konštatujem, že je to výborné. Vrele doporučujem. Dávam 1.

  • Jana Povolná
    Jana Povolná |

    11. 7. 2005 22:36

    Chutná to výborně,ale dietní to teda vůbec není-listové těsto je hodně tučné a angl.slanina je ještě tučnější.

  • eva
    eva |

    2. 7. 2005 18:49

    No tak toto musim vyskusat....potom napisem ake to bolo..

  • Hana Bartoňková
    Hana Bartoňková |

    4. 4. 2005 12:39

    Hodnotím velmi kladně ,je výborný, jen mi chybí teplota trouby, ale i to jsem zjistila, musí se péci rychle 220 - 250 st.C , dá se připravit pro jakoukoli příležitost , protože je to něco jiného než klasické chlebíčky.