Autor:

Koláč z jíšky

Střední
Těsto
Vejce 4 ks
Cukr krupice 250 g
Polohrubá mouka 250 g
Olej 1 dl
Prášek do pečiva 1/2 balíček
Kakao 4 lžička
Náplň 1
Hladká mouka 3 lžíce
Mléko 4 dl
Cukr krupice 150 g
Kakao 2 lžíce
Hera 250 g
Máslo 150 g
Náplň 2
Cukr krupice 3 lžíce
Mléko 2 dl
Šlehačka v prášku 2 ks
Ztužovač šlehačky 1 ks
Koláč z jíšky

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Vyšlehat žloutky s cukrem, přidat olej, mouku s práškem do pečiva, sníh a kakao. Dát péct do vymaštěného a vysypaného, hlubokého plechu.
Náplň 1: z hladké mouky udělat světlou jíšku (na sucho - bez tuku) zalít mlékem, povařit do husta a rozšlehat. Pak přidat cukr, kakao a tuk - ještě do horkého (nevařit). Vše spolu vyšlehat a rozetřít na vychladlý koláč.
Náplň 2: zkaramelizujeme cukr (v kastrolku nechat roztát), zalijeme mlékem a mícháme - karamel se rozpustí v mléce a vznikne karamelové mléko. Necháme vychladnout.
Pak přidáme sypké šlehačky a ztužovač a vše vyšleháme. Rozetřeme na první již zatuhlou vrstvu.
Zdobíme strouhanou čokoládou, čokoládovou rýží nebo vlastním nápadem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 4 x
1
5 4 5 1
Reklama
Vánočka Jak uplést vánočku Články z

Komentáře k receptu: Koláč z jíšky

Komentáře

  1. Ladislava Kyloušková   05.01.2008 | 17:12 | reagovat |

    V podstatě máš pravdu, ale je to jíška (bez tuku je zdravější). Zkus to :-)

  2. Marketa   04.01.2008 | 1:01 | reagovat |

    Vypada to dobre, akorat nechapu, jak je mozne udelat jisku bez tuku? To pak neni jiska, ale oprazena mouka, ne?

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web