Koláč s mákem a švestkami

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Náplň
    • 120
      g mák mletý
    • 250
      ml mléko
    • 50
      g cukr krupice
    • 1
      ks skořicový cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 2
      lžíce marmeláda
    • 60
      g perník
    • 1
      kg švestky
  • Drobenka
    • 130
      g cukr krupice
    • 100
      g hera
    • 150
      g hrubá mouka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Připravíme si kvásek, poté vypracujeme těsto a necháme 1-1,5 hodiny kynout. Poté těsto vytlačíme do vymazaného plechu, naneseme na něj vychladlou makovou náplň, na ni poklademe okapané kompotované švestky a ty posypeme drobenkou.
2
<BR>Náplň: umletý mák se všemi ostatními surovinami uvaříme, na závěr zahustíme strouhaným perníkem.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Ivča
    Ivča |

    23. 5. 2006 11:13

    dnes zkusim kombinaci s tou smetanou a uz se tesim na vysledek..snad se povede.-))vypada velmi mlsně:-)

  • Marsí
    Marsí |

    19. 5. 2006 09:13

    Zkusila jsem podle jednoho receptu švestkový koláč posypaný drobenkou s kokosem.....byla to bezvadná chuť.

  • Pavlína Svitáková
    Pavlína Svitáková |

    19. 5. 2006 09:03

    p.Alko,dělám švestk .koláč přesně jako vy,ale bez smetany.Ta smetana je ale bomba nápad.To vyzkouším.Díky za inspiraci !!!

  • Alka
    Alka |

    18. 5. 2006 18:47

    Takovy podobny kolac vzdy byl a tale je mym oblibenym..Jen delam klasicke kynute testo z hladke mouky,rozklepu ho na plech,na to naskladam kompotovane svetky,posypu mletym makem smichanym s cukrem(zadne vareni,tak za syrova) a poliju smei kysane a sladke smetanu a tak dam zapect!!Vynikajici!!Mamka vzdy metanou jen pocakala a ty cakane kusy byly vzdy nejlepsi..takze ja soumerne roztiram po celem.. ;-) Vyzkousejte,vrela doporucuji!Vzdy a vsude neokoukamy a pak uz oblibeny.. Alka

  • Di
    Di |

    19. 6. 2005 22:39

    Varianta pro líné hospodyně: místo kynutého těsta dávám těsto jako na drobenkový koláč z 2 hrnků polohrubé mouky, necelého hrnku cukru a 125 g tuku, ze kterých se udělá drobenka. Hrnek drobenky se odebere, do zbytku se přidají 2 vejce, 3/4 prášku do pečiva a tolik mléka, aby těsto šlo vylít na plech. Makovou náplň kupuji jako polotovar (výrobek Labeta) - přidá se jen voda, eventuálně trochu výrazné zavařeniny. No a švestky a zbylá drobenka přijdou navrch. Toto těsto je úžasně rychlé - ostatně už ho někde v receptech máte.

  • Libuše Romančíková
    Libuše Romančíková |

    13. 6. 2005 18:54

    Tento koláč z kynutého těsta znám už od mé maminky a já sama ho řadím mezi své oblíbené.Těsto někdy dělám z hladké mouky a přidávám majolku.Včera jsem jej pekla s mraženými borúvkami a byl také dobrý,ale s čerstvými a nebo mraženými švestkami je prostě nejlepší.