Koláč s kysanou smetanou

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
60 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 200
      g polohrubá mouka
    • 1
      dl voda
    • 1
      dl rostlinný olej
    • 1
      balení prášek do pečiva
  • 2.
    • 2
      balení pudinkový prášek
    • 1
      l mléko
    • čokoládová poleva
    • 3
      balení zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Žloutky a cukr ušleháme, přidáme polohrubou mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, smícháme a necháme na straně. Mezitím uvaříme klasický pudink ze dvou pudinků, mléka a cukru dle návodu. (Pudink může být jakýkoliv, většinou jsem dělala, když bylo světlé těsto - čokoládový pudink, nebo tmavé těsto, že jsem přidala trochu kakaa - potom jsem dělala vanilkový pudink, ale celkem je to jedno).
2
Když máme uvařený hustý pudink, ušleháme ze 4 bílků sníh, vmícháme zlehka do připraveného těsta, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a na toto syrové těsto pomalu přes lžíci nalijeme uvařený pudink. Dáme upéct. Po upečení necháme trochu zchladnout a pokryjeme umíchanou kysanou smetanou s cukrem - cukr dle chuti.
3
Pocákáme čokoládovou polevou nebo nalijeme souvislou vrstvu a dáme do ledničky ztuhnou.Vypadá to složité, ale je to rychlé a opravdu výborné. Potom krájíme řezy. Nahradí i narozeninový dort.
Zařazení: Moučníky Koláče
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ivana Varj
    Ivana Varj |

    8. 8. 2008 12:58

    Tento koláč je výborný,ale záleží na každém a jeho chuti.Každopádně jsem se s tímto koláčem vždy trefila a měl opravdu úspěch.

  • Kamila Horáčková
    Kamila Horáčková |

    22. 1. 2007 17:32

    Tenhle recept mám napsaný jako Péřová buchta,jen tedy na upečenou buchtu rozetřu zakysanou smetanu a posypu skořicovým cukrem,je to opravdu výborné,ale pudink musí být dostatečně hustý,jinak bude pudink po nakrájení vytíkat ven.S tímhle mám také zkušenost..:)

  • Jana
    Jana |

    15. 7. 2006 14:12

    No vidíte,samé pochvaly,a nám to nechutnalo.Pudinku bylo nějak moc,se třemi lžicemi cukru byl málo sladký,a ta zakysaná smetana to dorazila.Sypala jsem skořicí,hezky to vonělo,ale rodina to nechtěla jíst.

  • Nanasa
    Nanasa |

    19. 10. 2005 21:34

    Na upeceny piskot dam okapane mandarinky(ze 3 malych kompotu) a pak 3 kysane smetany smichane se 3 vanilkovymi cukry.

  • hanni
    hanni |

    6. 3. 2005 13:50

    Je to výborné :o)) Moc nám to všem doma chutná :o)) Neměla jsem zakysanou smetanu, tak jsem na to nalila našlehaný jogurt (nesmí být moc řídký) a taky to balo dobré :o))

  • marie krejzarova
    marie krejzarova |

    5. 3. 2005 17:23

    Já to znám jako koláč z pekla.Ale je výborný,at se jmenuje jak chce.

  • Zdena Kováčová
    Zdena Kováčová |

    4. 3. 2005 07:37

    Odpověď pro paní Janu z Ostravy.Puding se zapeče do těsta někde více nebo méně.S tím bych si hlavu nelámala.

  • as
    as |

    4. 3. 2005 07:29

    Paní Jano!! přečtěte si komentář ke receptu "Řezy se šlehačkou" a budete vědět více.

  • Jana Ostrava
    Jana Ostrava |

    3. 3. 2005 14:11

    Chtěla bych recept vyzkoušet, vypadá velice zajímavě. Pudink, když ho budu lít přes lžíci na těsto se vpije do těsta nebo udělá vrstvu na těstě?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    3. 3. 2005 09:25

    Opět další obměna slavného koláče !!

  • Alena
    Alena |

    3. 3. 2005 09:24

    Ano velice pěkné čtení....