Autor:

Koláč s kysanou smetanou

60 minut PT0H60M
Snadné
Ingredience
Žloutek 4 ks
Moučkový cukr 200 g
Polohrubá mouka 200 g
Voda 1 dl
Rostlinný olej 1 dl
Prášek do pečiva 1 balení
2.
Pudinkový prášek 2 balení
Mléko 1 l
Čokoládová poleva  
Zakysaná smetana 3 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Žloutky a cukr ušleháme, přidáme polohrubou mouku, olej, vodu a prášek do pečiva, smícháme a necháme na straně. Mezitím uvaříme klasický pudink ze dvou pudinků, mléka a cukru dle návodu. (Pudink může být jakýkoliv, většinou jsem dělala, když bylo světlé těsto - čokoládový pudink, nebo tmavé těsto, že jsem přidala trochu kakaa - potom jsem dělala vanilkový pudink, ale celkem je to jedno).

Když máme uvařený hustý pudink, ušleháme ze 4 bílků sníh, vmícháme zlehka do připraveného těsta, nalijeme na vymazaný a vysypaný plech s vyšším okrajem a na toto syrové těsto pomalu přes lžíci nalijeme uvařený pudink. Dáme upéct. Po upečení necháme trochu zchladnout a pokryjeme umíchanou kysanou smetanou s cukrem - cukr dle chuti.

Pocákáme čokoládovou polevou nebo nalijeme souvislou vrstvu a dáme do ledničky ztuhnou.Vypadá to složité, ale je to rychlé a opravdu výborné. Potom krájíme řezy. Nahradí i narozeninový dort.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 2x)
Reklama
Carbonnade à la Flamande Belgické speciality Články z

Komentáře k receptu: Koláč s kysanou smetanou

Komentáře

  1. Ivana Varj   08.08.2008 | 12:58 | reagovat | závadný

    Tento koláč je výborný,ale záleží na každém a jeho chuti.Každopádně jsem se s tímto koláčem vždy trefila a měl opravdu úspěch.

  2. Kamila Horáčková   22.01.2007 | 17:32 | reagovat | závadný

    Tenhle recept mám napsaný jako Péřová buchta,jen tedy na upečenou buchtu rozetřu zakysanou smetanu a posypu skořicovým cukrem,je to opravdu výborné,ale pudink musí být dostatečně hustý,jinak bude pudink po nakrájení vytíkat ven.S tímhle mám také zkušenost..:)

  3. Jana   15.07.2006 | 14:12 | reagovat | závadný

    No vidíte,samé pochvaly,a nám to nechutnalo.Pudinku bylo nějak moc,se třemi lžicemi cukru byl málo sladký,a ta zakysaná smetana to dorazila.Sypala jsem skořicí,hezky to vonělo,ale rodina to nechtěla jíst.

  4. Nanasa   19.10.2005 | 21:34 | reagovat | závadný

    Na upeceny piskot dam okapane mandarinky(ze 3 malych kompotu) a pak 3 kysane smetany smichane se 3 vanilkovymi cukry.

  5. hanni   06.03.2005 | 13:50 | reagovat | závadný

    Je to výborné :o)) Moc nám to všem doma chutná :o)) Neměla jsem zakysanou smetanu, tak jsem na to nalila našlehaný jogurt (nesmí být moc řídký) a taky to balo dobré :o))

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web