Autor:

Koláč s karamelovou krustou

Střední
Ingredience
Hladká mouka 100 g
Moučkový cukr 100 g
Máslo 100 g
Vejce 1 ks
Mléko 5 lžíce
Prášek do pečiva 1/2 lžička
Jablka  
Kompotované mandarinky  
Vanilkový cukr  
Skořicový cukr  
Rozinky  
Ovesné vločky  

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky

Těsto připravujeme na válu, ale můžeme použít i mísu (já osobně preferuji vál). Všechny přísady smícháme dohromady. (Prášek do pečiva promícháme s moukou, máslo doporučuji nastrouhat, poté se lépe zpracovává). Vypracujeme těsto, aby bylo pěkně pevné a nelepilo se. Necháme 10 min. odpočinout.

Těsto vyválíme přes igelitový pytlík tak, abychom jím mohli vyložit máslem vymaštěnou formu na koláče - i po okrajích. Na těsto poklademe náplň a připravíme si další pláty těsta na přikrytí náplně. Vrchní část koláče potřeme vajíčkem a dáme péct. Pečeme přibližně 15 minut do zlatohnědé barvy. Potom koláč vyjmeme z trouby, ještě horký jej vyklopíme. Tu část, která byla ve formě, potřeme máslem a posypeme krystalovým cukrem. Troubu zapneme na funkci grilování a koláč na plechu vložíme zpět do trouby, cca 5 cm pod grilovací těleso a necháme 3-5 minut, dokud cukr nezkaramelizuje. Hlídáme, aby se koláč nepřipálil.

Náplň: cca 5 větších jablek - záleží na každém, jak má rád plnou náplň, ale 5 jablek je optimálních. Rozinky - namočíme do rumu. Mandarinky zbavíme štávy, necháme je okapat a zbavit přebytečné štávy. Jablka nastrouháme, přidáme mandarinky, rozinky, ovesné vločky, vanilkový cukr a skořicový cukr, vše důkladně promícháme, aby vše bylo rovnoměrně ochucené.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 1x)
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Koláč s karamelovou krustou

Komentáře

  1. Frantiska :)   11.04.2009 | 11:46 | reagovat | závadný

    to se ani nedivim, ze si nekdo neda vubec praci napsat recept s minimem chyb ... kdyz je mu jasne, ze to za nej opravi nekdo jiny. Lado mas muj obdiv

  2. Lada Kovářová   11.04.2009 | 9:40 | reagovat | závadný

    Recept opraven.

  3. Jarka O.   10.04.2009 | 17:32 | reagovat | závadný

    Tam je překlepů a chyb...chtělo by to méně pospíchat a číst si to po sobě.

  4. Zdena z JM   10.04.2009 | 14:04 | reagovat | závadný

    Pane Joseph, nezlobte se, ale k takto napsanému receptu bych se raději nehlásila.Hlavně, že jste si dal 1.

  5. Apina Hrbek   10.04.2009 | 13:39 | reagovat | závadný

    Mily pane Joseph Joseph, tak jsem si precetla vas recept a krome toho, ze jsem ziskala dojem, ze jste pri psani receptu musel desne pospichat, nebot se jste nedal zadne carky mezi slova, nepouzil velka pismena na zacatku vet, mi neni jasne proc pisete, ze jsou potreba dve formy na kolac. Uvadite 100 g mouky, 100 g cukru, neuvadite mnozstvi masla, ale I kdyby ho bylo taky 100 g, nebude testa dost na dve formy, zejmena, kdyz kazdou formu jeste testem prikryvate.Doporucovala bych abyste udelal patricne opravy aby vas recept byl jasny.Slovo kursta? To jiste musi byt preklep.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto! 5 triků pro cukroví bez chyb. Žádné hrudky v polevě a lepivé těsto!
Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek! Efektní drdol za dvě minuty: Naučte se jednoduchý účes na večírek!
Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které  naopak zimu? Přezimování kaktusů: Které potřebují teplo a které naopak zimu?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web