Koláč s čokoládovým hedvábným krémem

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček listové těsto vychlazené
    • 2
      hrst hladká mouka na posypání pracovní plochy
    • 200
      g čokoláda - mléčná nebo ledové kaštany
    • 250
      ml smetana ke šlehání
    • 1
      ks žloutek
    • 200
      g maliny nebo ostružiny

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Troubu předehřejete na 200 °C. Těsto položte na lehce pomoučněnou pracovní plochu a odkrojte rohy tak, abyste získali kruh o něco větší, než je forma o průměru 23 cm. Tu pak vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo -u hladké formy- zdvojte a dno hustě propíchejte vidličkou. Vložte do trouby a pečte, dokud není korpus zlatavý: trvá to asi 20 min.
2
V kastrůlku za stálého míchání zahřívejte nalámanou čokoládu se smetanou, až se sladká hmota rozpustí. Pak směs stáhněte z ohně a trochu jí přidejte do misky k rozšlehanému žloutku. Promíchejte a vraťte do kastrůlku. Dejte zpět na oheň a asi minutu povařte.
3
Nalijte krém na upečený korpus, nechte trochu vychladnout a pak dejte dezert zhruba na dvě hodiny do chladničky, aby čokoládový krém ztuhl.
4
Koláč podávejte ozdobený malinami nebo ostružinami.
5
Převzato z časopisu Apetit č. 10.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Barbora Polakova
    Barbora Polakova |

    3. 1. 2006 00:15

    Je to dobre, ale strasne malo.Neviem kde som spravila chybu,ale musela som ho nechat celu noc v ladnicke aby stuhol.Nemala som listkove cesto tak som dala na spodok rozdrvene susienky, ktore som pokvapkala malinovym kremom.

  • Kafenka :-)
    Kafenka :-) |

    13. 11. 2005 10:31

    Recept vypadá lákavě, jen by mne zajímalo, jestli ta náplň - čokoláda + šlehačka - není moc mastná a sladká? Díky

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    5. 11. 2005 00:36

    Dnes jsem ho dělala znova,měla jsem návštěvu,tak byl zase hned pryč a všem to mooooc chutnalo.Apetit nekupuji,tak jsem moc ráda,že to paní Petra dala sem do receptů,ještě jednou Vám moc děkuji za výýýborný recept,kdybych mohla,tak Vám dám další jedničku!!!!!!!!!

  • Anonym
    Anonym |

    31. 10. 2005 13:25

    Jani, dělala jsem to na plechu...ale chce to zdvojnásobit polevu tzn. čtyři čokolády a 500 ml smetany, což už je krapet drahé. Použila jsem plech s vyšším okrajem a těsto vytáhla, aby mělo "okraje" protože to opravdu tuhne tak dvě tři hodinky.o))). Apettit je měsíčník jsou tam jednoduché ale dobré recepty . Stojí 39korun

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    31. 10. 2005 12:42

    Co je, prosím , Apetit - to je časopis.? Neznám ho a jestli tam jsou dobré recepty, musím se poptat.Ještě dotaz - jak má být silné to lístkové těsto ve formě? Můžu to dělat i na plechu? Nepochopila jsme větu - Formu vyložte těstem, okraje vymáčkněte nebo - u hladké formy - zdvojte..... Poraďte, prosím.

  • Lidka Kábrtová
    Lidka Kábrtová |

    31. 10. 2005 07:36

    Recept na koláč je z Apetitu č. 10, je tam i fotka.

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    28. 10. 2005 23:42

    Dnes odpoledne jsem upelka v 19 hod.jsme se do toho s manželem pustili a je 22:30hod.a není nic.Musím říci,že je to přímo vynikající!!!!!Dávam za jedna.Díky moc za rychlí a mooooc dobrýýý receptík!!!!

  • petra
    petra |

    28. 10. 2005 19:01

    áá tohle je z Apetitu... dneska jsem to dělala..je to dobré

  • Iva Kindlová
    Iva Kindlová |

    27. 10. 2005 00:11

    Tak to může být opravdu moc dobré,o víkendu vyskouším a dám vědět jak to bylo dobré