Koláč s agarem podle Burdy

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Gábina

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Koláč
    • 100
      g cukr
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 100
      g polohrubá mouka
    • vejce (3 malá)
    • prášek do pečiva 1/4 lžičky
  • Krém
    • 200
      ml šlehačka
    • 250
      g jahody
    • 50
      g cukr
    • 4
      ks želatina
    • 150
      g jogurt jahodový, smetanový

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Koláč: žloutky ušlehat se 3 lžícemi vlažné vody do pěny, za stálého míchání přidat cukr s vanilkovým cukrem. Z bílků ušlehat tuhý sníh, dát navrch žloutkové hmoty, na to prosít mouku s práškem a opatrně smíchat metlou. Nalít do vymazané a vysypané formy průměr 26 cm (buď klasická dortová forma nebo forma na koláč s vlnkovaným okrajem) a péci v předehřáté troubě asi 15 minut při 200 °C.
2
Krém: plátkovou želatinu namočit do vody asi na 15 minut. Jahody rozmixovat, přidat jogurt a cukr. Želatinu vymačkat, zalít 3 lžícemi vařící vody a míchat do rozpuštění. Pak nalít želatinu do jahodové směsi a řádně rozmíchat. Vedle ušlehat šlehačku do tuha a opatrně smíchat s jahodovou směsí. Krém navrstvit na koláč a dát ztuhnout do ledničky.
3
Agar: do šťávy z kompotu přidat dle chuti cukr, přisypat sáček želé na dorty a zahřívat, dokud se prášek nerozpustí. Připravuji v mikrovlnné troubě a často míchám. NESMÍ SE VAŘIT! Necháme chvíli vychladnout za stálého míchání.
4
Na koláč naklademe ovoce (ananas, kivi, broskve, jahody, borůvky atd.) a zalijeme teplým agarem. Dáme opět vychladit do lednice.
5
Recept vypadá složitě, ale výsledek stojí za to. Je to náš oblíbený koláč. Občas si to urychlím, že nepeču koláč, ale koupím hotový koláčový korpus.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.