Koláč Radegast

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g polohrubá mouka
    • 4
      ks vejce
    • 100
      g tuk
    • 250
      ml pivo
    • 80
      g tvrdý sýr
    • kmín
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Pivo za stálého míchání uvedeme do varu - nesmí vypěnit - přidáme nakrájený rostlinný tuk, půl lžičky drceného kmínu a půl lžičky soli. Po odstavení postupně vmícháme mouku a vypracujeme vláčné těsto. Do ještě vlažného těsta přidáme vejce, do kterých jsme zašlehali nastrouhaný tvrdý sýr. Odpočaté těsto rozválíme na plát, který položíme na pomaštěný plech a v mírně vyhřáté troubě pozvolna upečeme.
2
Koláč nakrájený na čtverce můžeme podávat teplý i studený jako přílohu k pivu nebo vínu.
Zařazení: Moučníky Koláče

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.