Autor:

Koláč jako od babičky

Střední
Těsto
Hladká mouka 250 g
Droždí 25 g
Mléko
1/8 litru
1 l
Cukr 30 g
Tuk 30 g
Sůl  
Drobenka
Máslo 100 g
Polohrubá mouka 100 g
Cukr 100 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Rozinky 50 g
Pudinková vrstva
Mléko
3/8 litru
3 l
Cukr 80 g
Sůl  
Vanilkový cukr 1 balíček
Máslo 100 g
Vejce 2 ks
Hladká mouka 15 g
Tvarohová náplň
Tvaroh 2 ks
Vejce 2 ks
Cukr 50 g
Citronová šťáva 2 lžíce
Sůl  
Vanilkový cukr 1 balíček

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do něho rozdrobíme kvasnice a zalijeme vlažným mlékem. Po vzejití kvásku přidáme tekutý tuk a vše ostatní a vypracujeme klasické kynuté těsto. Přikryté ho necháme asi 20 min vykynout. Mezitím z chladného másla, cukru a mouky připravíme drobenku. Vykynuté těsto rozválíme a přeneseme na tukem vymazaný pečící plech s vyšším okrajem. Na rozválené těsto nasypeme drobenku a na ní rozhodíme rozinky. Pak na to rozetřeme tvarohovou náplň (tvaroh + vše ostatní smícháme) a nakonec navrch opatrně nalejeme po celé ploše pudinkovou směs. Pečeme v mírně předehřáté troubě asi 40 min na 150 °C (horkovzduch) až povrch začne růžovět.

Pudinková vrstva: mléko s cukrem a špetkou soli přivedeme k varu, přilijeme pudinkový prášek rozkvedlaný s trochou mléka. Necháme jednou přejít varem a postavíme do studené vody trochu vychladnout. Do vlažného pudinku přidáme po troškách změklé máslo, rozšlehaná vejce a mouku. To „něco“ co tento koláč odlišuje od ostatních moučníku, je zvláštní chuťové rozvrstvení náplní.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Reklama
Tip na víkend: Domácí farmářské menu Články z

Komentáře k receptu: Koláč jako od babičky

Komentáře

  1. Vava -   31.10.2007 | 19:50 | reagovat |

    Drobenka pod náplní - fakt bezva a zvláštní chuť. Protože milujeme tvaroh, dala jsem ještě jeden navíc, ostatní jsem nechala stejné.

  2. bubul bubul   25.09.2007 | 14:14 | reagovat |

    Chuťově zvláštní a velmi dobré. Nevěřila jsem, že jen změna pořadí náplní tak změní celkovou chuť. Ale na to množství dobroty by to chtělo i víc strávníků, než jsme jen my dva. Rozdala jsem v práci, všichni se olizovali.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný! Víte, jak si správně vybrat hořčík? Ne každý je stejně účinný!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web