Kokosovo-pomerančová dobrota

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 275
      ml mléko polotučné
    • 100
      g máslo (pravé)
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 50
      g kokos strouhaný
    • 50
      g pomerančová kůra kandovaná
    • 1
      lžička droždí sušené

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Do pekárny nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme rozmíchat a až po chvíli, když jsou suroviny rovnoměrně rozmíchané, přidáme máslo. Zapneme program klasic (ETA, jinak ten nejdelší). Po pípnutí přidáme kokos a pomerančovou kůru.
2
Podáváme jen tak, nakrájené na plátky (hlavně hned po upečení je to lahoda), druhý den (pokud vám teda něco zbyde) podáváme natřené nejlépe domácí, v pekárně udělanou třešňovou marmeládou, případně jen tak s máslem.
3
Recept vznikl jako náhlá inspirace, když jsem objevila zásobu kokosu od Vánoc - a manželovi velmi chutnal... Ale příště vyzkouším místo části cukru přidat cukr vanilkový - odhaduji, že to bude chutnat ještě lépe.

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.