Autor:

Kokosovo-pomerančová dobrota

Snadné
Ingredience
Polohrubá mouka 500 g
Mléko polotučné 275 ml
Máslo
(pravé)
100 g
Cukr krystal 8 lžíce
Kokos
strouhaný
50 g
Pomerančová kůra
kandovaná
50 g
Droždí
sušené
1 lžička

Postup přípravy:

Do pekárny nalijeme mléko, přidáme mouku, cukr a droždí. Necháme rozmíchat a až po chvíli, když jsou suroviny rovnoměrně rozmíchané, přidáme máslo. Zapneme program klasic (ETA, jinak ten nejdelší). Po pípnutí přidáme kokos a pomerančovou kůru.

Podáváme jen tak, nakrájené na plátky (hlavně hned po upečení je to lahoda), druhý den (pokud vám teda něco zbyde) podáváme natřené nejlépe domácí, v pekárně udělanou třešňovou marmeládou, případně jen tak s máslem.

Recept vznikl jako náhlá inspirace, když jsem objevila zásobu kokosu od Vánoc - a manželovi velmi chutnal... Ale příště vyzkouším místo části cukru přidat cukr vanilkový - odhaduji, že to bude chutnat ještě lépe.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Sýrové koláčky se salsou Podzimní vegetariánské menu Články z

Komentáře k receptu: Kokosovo-pomerančová dobrota

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá 5 ranních návyků, po kterých se bohužel přibírá
Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami? Jitka Schneiderová v další řadě První republiky: Koho bude hrát a jak její postava zamíchá kartami?
Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru Petrklíče, hyacinty, narcisy: Jak na to, aby vydržely i v interiéru
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web