Kokosové ze strojku

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
počet porcí: neuvedeno
počet kalorií: neuvedeno
autor: Iva Ma

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 100
      g moučkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 120
      g kokos
    • 120
      g tuk (Stella,cukrářská Lukana)
    • 2
      ks vejce 1-2
    • vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Zpracujeme na vále, v mikrotenu necháme odpočinout třeba i do dalšího dne. Pak strojkem (nejlépe přes hvězdičku) vytláčíme tvary (malé tyčinky nebo je tvarujeme na kroužky - věneček). Pečeme jako linecké, slabě do růžova. Ozdobit můžeme cik-cak čokoládovou polevou. Přes hvězdičku jsou to roztomilé "střapáčky" ozdobí talíř.

Komentáře k receptu

  • Marsí
    Marsí |

    28. 11. 2007 09:37

    Jarko ta povidla určitě zkuste, já slepuji povidlama i linecké, má to výbornou chuť..:-))

  • Iva Malá
    Iva Malá |

    27. 11. 2007 22:25

    Jarko, asi jsme psaly stejně. Díky za info. Dělám ale z polohrubé mouky, z hladké jsem recept nikdy neměla. Taky můžu zkusit - na chuť. A vánoční cukroví obyčejně slepujeme rybízovou, meruňkovou nebo marmeládou z aronie. Jednak máme vlastní a asi taky z tradic. Je moc fajn, jak už reagujem na předvánoční přípravy pečení.Moc se mi tato kuchařka líbí a našla jsem si i nové typy.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    27. 11. 2007 21:02

    Ivo, stejný recept je zde uveřejněn od včerejška, nicméně slepit střapáčky pro změnu povidly vyzkouším.

  • Jarka L.
    Jarka L. |

    27. 11. 2007 20:16

    Úplně stejný recept je zde uveřejněn od včerejška a ten nápad slepit povidly není marný - zkusím.

  • Iva Malá
    Iva Malá |

    27. 11. 2007 19:18

    Souhlasím, dá se fantazii průchod a hned je zase trochu jiné.Také inovuji v drobnostech. Změna je život.

  • Tereza M.
    Tereza M. |

    27. 11. 2007 17:02

    Jestli mohu doporučit,dělám tyčky,které slepuji povidly nebo kvalitní nutelou a konce máčím v bílé,hořké nebo mléčné čokoládě!