Kokosové palačinky s jahodovo-reveňovým kompotem

Hodnocení:

Moje:

45 minut
4
porce

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 120
      g celozrnná pšeničná mouka
    • 130
      g cukr krupice
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      ks vejce středně velké
    • 60
      g strouhaný kokos
    • 400
      g rebarbora
    • 1
      ks pomeranč ideálně v biokvalitě
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      ks badyán
    • 300
      g jahody
    • 1
      lžíce olej

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Mouku promíchejte se 30 g cukru a solí. Spolu s mlékem a vejcem umíchejte hladké těsto a nechte 15 minut stát. Kokos lehce opražte na suché pánvi a polovinu přimíchejte do palačinkového těsta.
2
Rebarboru opláchněte, nakrájejte na kousky. Z pomeranče ostrouhejte kůru a vymačkejte šťávu. Povařte ji v kastrolu se 100 g cukru a 50 ml vody asi 5 minut, přidejte rozříznutou vanilku a badyán, pomerančovou kůru a nakonec kousky rebarbory. Na mírném plameni nechte asi 8 minut táhnout.
3
Očištěné a pokrájené jahody přidejte k rebarboře a společně ještě poduste. Z těsta usmažte tenké palačinky a podávejte s kompotem z rebarbory a jahod, posypané opraženým kokosem.
Zařazení: Moučníky Dezerty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • MARŤAS
    MARŤAS |

    9. 6. 2012 23:00

    vÝBORNÉ:) http://souboj.datart.cz/?ref=5593

  • Rebarbora
    Rebarbora |

    8. 6. 2012 13:09

    V receptu chybí poměrně podstatná informace a sice že rebarboru je nutné oloupat! Jinak by se to asi nedalo moc jíst... :-!