Autor:

Kokosové krevety

Střední
Ingredience
Krevety
Syrové
600 g
Omáčka Hoisin 2 lžíce
Limetková šťáva 1/4 šálek
Zázvor
Čerstvě strouhaný
1 lžička
Sůl 1/2 lžička
Vejce 2 ks
Olivový olej 1 lžíce
Pivo 1 šálek
Hladká mouka
Na obalování
 
Strouhaný kokos
Čerstvý nahrubo
1,5 šálek
Rostlinný olej  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Rybí

Smícháme hoisin omáčku, limetkovou šťávu a zázvor a do této směsi dáme čerstvé oloupané a vykuchané krevety marinovat aspoň na dvě hodiny. Občas promícháme. V jiné misce smícháme mouku se solí, přidáme rozšlehaná vejce, lžíci oleje a pivo, promícháme na těstíčko a necháme v chladu chvilku odstát.

Z krevet slijeme všechnu tekutinu, osušíme a obalujeme nejdříve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Kokos mírně přitlačíme, aby neopadával, případně krevetu obalíme v kokosu dvakrát. Obalené krevety rychle smažíme dozlatova (asi minutu) ve friťáku nebo ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje.

Podáváme s nějakým typem sladkokyselé studené omáčky.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Bochníček plněný uzeným masem (k pivu) Domácí pečení pro každou příležitost Články z

Komentáře k receptu: Kokosové krevety

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web