Kokosová roláda s čokoládovým krémem

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 5
      ks bílek
    • 120
      g cukr krupice
    • 60
      g hladká mouka
    • 60
      g kokos
  • Krém
    • 3
      dl mléko
    • 1
      ks čokoládový pudink
    • 150
      g máslo
    • 100
      g moučkový cukr
    • 1
      ks čokoláda

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Rozehřejeme troubu na 200 °C, na plech dáme pečící papír. Bílky ušleháme do pevné hmoty, přidáme cukr a mouku dobře smíchanou s kokosem. Hmotu rozetřeme na papíru na obdélník asi 1,5 cm. Pečeme 8-12 min. (zkusíme stlačit na střed plátu - nesmíme promáčknout). Plech vyjmeme z trouby a otočíme, z těsta sloupneme papír a necháme přikryté vystydnout.
2
Uvaříme pudink, rozehřejeme čokoládu. Ušleháme máslo s cukrem a čokoládou, přidáváme vlahý pudink. Vyšlehaným krémem potřeme upečený, vychladlý plát, stočíme a spevníme zatočením do papíru. Za hodinku vyjmeme, potřeme zbývajícím krémem a posypeme kokosem.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Jitka H.
    Jitka H. |

    20. 4. 2008 10:53

    Roládu jsem vyzkoušela,je moc dobrá,jen se lámala při rolování,tak nevím,jestli příště zkusit zarolovat teplou nebo udělat tenší..ale jinak fakt vynikající

  • Hanička
    Hanička |

    17. 4. 2008 07:53

    Dotaz: opravdu se do těsta nedávají žloutky? Děkuji

  • Jana Arltová
    Jana Arltová |

    14. 4. 2008 19:24

    Jano,ten papír se opravdu trošku přilepí,ale stačí si pomoct nožem.Ještě za tepla to jde.Když je to těsto upečené,tak ho prstem nepromáčknete.

  • Eliška
    Eliška |

    7. 4. 2008 21:31

    Myslím, že stačí špejle a opatrně těsto propíchnout. Pokud je špejle suchá, těsto je upečené. Tak to dělám já.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    5. 4. 2008 09:02

    No,vypadá to opravdu luxusně,ale jak se to odlepuje z toho papíru?S kokosem mám fakt blbé zkušenosti,hodně se lepí.Taky nerozumím tomu,že zkusíme stlačit na střed plátu,jako jak?Asi jsem mdlého rozumu,můžete mi to trochu vysvětlit.Díky Jana