Kokos v mléčné čokoládě

Hodnocení:

Moje:

30 minut
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      ks bílek dle množství bílků se upravují ostatní suroviny
    • 2
      lžíce cukr krupice
    • 0,3
      ks vanilkový cukr
    • 6
      lžíce strouhaný kokos 5-6
    • čokoláda - mléčná

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do kterého zašleháme cukr a vanilkový cukr a šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí. Necháme vychladnout a přidáme kokos. Utvoříme kopečky nebo šištičky, které necháme oschnout a poté namáčíme v rozpuštěné mléčné čokoládě.
2
Je to "patlačka", ale výsledek stojí za to. Zužitkují se tím bílky, které většinou po pečení zůstanou. Má to chuť jako tyčinky Bounty.

Komentáře k receptu

  • Majka Rončáková
    Majka Rončáková |

    18. 12. 2006 06:44

    Nepatlala jsem se s tím, ale dala jsem to do papírových košíčků a zalila čokoládou. Přidala jsem více cukru a dala jsem celý vanilkový.

  • Alena Tarabová
    Alena Tarabová |

    1. 12. 2006 14:45

    Věřím, že to bude dobré, ale když mě zbývají bílky tak už toho mám tolik napečeno, že mi naopak nezbývá čas ani síla je zpracovat. Přesto si to uložím a pokusím se vyzkoušet. Dík za nápad.