Koblihy Donut

moje hodnocení:

3,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Kata1122

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 15
      g droždí
    • 60
      ml voda
    • 350
      ml mléko
    • 100
      g cukr krupice
    • 6
      g sůl
    • 2
      ks vejce
    • 70
      g tuk
    • 625
      g polohrubá mouka
    • 950
      ml rostlinný olej (na fritování)
  • Poleva:
    • 75
      g máslo
    • 250
      g moučkový cukr
    • 8
      ml vanilková esence
    • 60
      ml horká voda přibližně

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Opatrně smíchejte droždí s horkou vodou a nechte ho asi pět minut odstát, než napění. Ve velké míse spolu smíchejte pěnu z droždí, mléko, cukr, sůl, vajíčka, tuk a dva hrníčky mouky. Celou směs například dřevěnou vařečkou pomalu míchejte a postupně přisypávejte další mouku tak dlouho, než se těsto přestane lepit na mísu. Poté těsto dalších pět minut hněťte - aby bylo hladké a pružné. Pak dejte těsto do vymazané mísy, tu překryjte a umístěte na teplé místo, aby mohlo těsto nakynout. Těsto by mělo dvakrát zvětšit svůj objem - to že je již ideálně nakynuté zjistíte, pokud do něj píchnete prstem a vpich v těstě zůstane. Poté těsto přesuňte na pomoučený vál a vyválejte ho, do asi 1,5 cm tlustého hada, ze kterého následně utvořte koblížek (nemějte obavy, kobliha se asi 2x zvětší).
2
V rendlíku rozpusťte tuk spolu s moučkovým cukrem, vanilkovou esencí a lžící horké vody (případně dle potřeby).
3
Následně zahřejte fritovací hrnec s olejem na 175 °C a koblížky do něj vložte. Z obou stran je dozlatově ofritujte - hotové by měly být tehdy, až vyplavou na povrch. Následně je vyndejte z oleje a namočte je v stále horké polevě.
Zařazení: Moučníky Zákusky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Ewson
    Ewson |

    21. 11. 2013 08:02

    Neslo by to udelati bez toho tuku..? predem diky za odpoved

  • Dendik
    Dendik |

    15. 2. 2012 20:04

    Jak dlouho potrvá asi příprava?

  • Majka U.
    Majka U. |

    28. 12. 2011 20:03

    vynikající

  • pavelbedi
    pavelbedi |

    22. 7. 2011 09:40

    moc dobry recept :)

  • kkt do pč
    kkt do pč |

    19. 3. 2011 08:30

    :-| tk to je unavujici........ne delam si srandu :D je to trapny :-))