koblihy

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 0,3
      l mléko
    • 1
      balení sušené droždí
    • 1
      lžíce hnědý rum
    • 1
      lžička citronová šťáva
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      žloutek
    • 0,5
      ks citronová kůra (z půlky citronu)
    • 30
      g máslo
    • 30
      g cukr krupice
    • zavařenina
    • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
V míse utřeme rozpuštěné máslo s cukrem. Přidáme sůl, rum, žloutky, citrónovou šťávu a kůru, vykynutý kvásek, mléko, mouku a vypracujeme těsto. Necháme vykynout.
2
Z vykynutého těsta vyválíme dva pláty asi 1cm silné. Kruhovým tvořítkem nebo sklenicí si označíme kolečka těsně vedle sebe. Do jejich středu dáme lžičku zavařeniny. Pak vykrajujeme z druhého plátu kolečka, položíme je na kolečka se zavařeninou, okraje dobře přitlačíme prsty a znovu vykrojíme koblihu.
3
Vykrájené koblihy dáme opět vykynout. Mezi kynutím je obrátíme. Vykynuté vložíme do kastrolu na rozpálený olej vrchní stranou ke dnu. Přiklopíme pokličkou a smažíme. Jakmile je obrátíme, smažíme je bez pokličky.
4
Usmažené koblihy dáme uschnout na svačinový papír, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.
Zařazení: Moučníky

Komentáře k receptu

  • Dáša
    Dáša |

    26. 3. 2011 07:42

    Koblížky jsou opravdu výborné, těsto se dá udělat v pekárně a je to bez práce. Jsou nadýchané :-)