Knedlíky z mikrovlnky - nejrychlejší příloha

moje hodnocení:

4,3

hodnotilo: 13
20 minut
15
porce
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      hrnek mouka
    • 1
      ks vejce
    • krupice
    • mléko
    • rohlík rohlíky
    • sůl

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Velmi dobře promícháme půl pytlíku prášku do pečiva s hrnkem mouky, přidáme necelý hrnek mléka, jedno vajíčko a umícháme na kaši. Trochu posolíme a pokud je kaše moc tekutá, přidáme hrst krupice. Nesmí to být těsto jako na knedlíky, spíše bahno.
2
Přidáme na kousky nakrájené rohlíky a promícháme. Vypláchneme hrníček studenou vodou a necháme ho mokrý a dáme do něj hmotu. Hrnek by měl být naplněn více než z poloviny, ale ne víc jak ze tří čtvrtin. Dáme do mikrovlnky na 2 min. 30 sec. Mezitím naplníme tím samým způsobem další hrníček ať nelelkujeme a hned, jak se dovaří první, je prohodíme.
3
Vyklepneme na talíř a nakrájíme nití. Umyjeme hrnek, zchladíme, necháme mokrý a naplníme...
4
Mělo by vyjít celkem asi na tři hrnky, to je kolem 12-15 koleček knedlíků. Asi se vám nepodaří hned napoprvé, každá mikrovlnka jinak hřeje a musíte si lehce zaexperimentovat s poměrem mléka a mouky. Doba v mikrovlnce by měla zůstat dvě a půl minuty.
Zařazení: Přílohy Knedlíky
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Pawka22
    Pawka22 |

    17. 6. 2016 09:47

    Super

  • medabeda1
    medabeda1 |

    16. 2. 2014 13:32

    Téměř každá stará kuchařka začíná technologickými postupy. A u každé suroviny je uveden i doba tepelného zpracovávání. Naši předci měli mnohasetleté zkušenosti a staré kuchařské knihy doporučuji postupy, které jistě vyplývají ze staletých zkušeností mistrů kuchařských. Pak mě zaráží, když se ve starých kuchařkách dočítám, že mouka se má tepelně upravovat minimálně 20-30 minut. Babička i maminka mě upozorňovaly, ať nejím syrové těsto, že mi zalepí střeva. Jistě jejich varování mělo nějaký reálný základ. Pak když čtu: 180 sekund v mikrovlně a je hotovo, vím, že cca 60 sekund je třeba k ohřátí na 100 st.C, pak je 90 sekund na vlastní vaření knedlu. Nevím, nevím, není něco v nepořádku? Umí na to někdo zodpovědně zareagovat? Jinak zde zdravím všechny kuchařské rychlokvašky. Já raději zůstanu u klasických receptur, jídla budu i nadále raději vařit, než-li jídla prasit.

  • Kazik
    Kazik |

    11. 1. 2013 19:03

    ano dekuji, uz je to leta, jeste kdyz nebyly pod mf :)

  • Kamila B.
    Kamila B. |

    27. 9. 2012 07:41

    Dobrý den. Zřejmě jste recept vkládal, když jste nebyl přihlášený. Mám ho přiřadit pod Vaši přezdívku?

  • Kazik
    Kazik |

    26. 9. 2012 20:18

    Sice je u autora napsano recepty, ale jinak jsem to sem dal ja, tak kdyz budete chtit neco vedet o knedlikach z mikrovlnky tak se mi klidne ozvete :-)

  • Kazik
    Kazik |

    7. 2. 2011 14:23

    to nevim jak by fungovalo, 3-4 hrnky , to znamena delsi cas, ty krajni by byly vic nebo min, to by chtelo experimentovat. Cas v mikrovlnce zavisi na objemu a hustote hmoty

  • Věra Štroblová
    Věra Štroblová |

    28. 7. 2009 14:36

    Petře, co by se stalo kdybych dala všechny hrnky najednou a pak o to déle lelkovala ?

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    27. 7. 2009 17:18

    to jsem rad ze se zadarilo, to potesi

  • Bara Chaloupkova
    Bara Chaloupkova |

    17. 4. 2009 14:47

    Vyzkousela jsem a je to opravdu rychlovka, dekuju za recept!

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    27. 2. 2009 20:05

    Tak to se omlouvam jestli je to ta druha, myslel jsem tu co se do mikrovky dat muze, takova ta mekka gumova, dekuju za upozorneni

  • Gábina H
    Gábina H |

    11. 2. 2009 07:59

    Petřer, do MW bych teflonovou formu nedávala. Spíš silikonovou :-)

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    10. 2. 2009 15:21

    Tak je tento recept mysleny, rychlovka a skvela napodobenina knedliku. Pokud nekdo chce uvarit nejlepsi knedlik na svete, potom samozrejme musime pouzit jiny recept, a ztravit s tim dost casu.Dalsim muze byt teflonova forma na babovku. Pak se to kolo jen rozkraji, musite samozrejme zaexperimentovat s casem ( kolem 6 minut podle mnozstvi a vykonu mikrovlnky )

  • Katarina Glavova
    Katarina Glavova |

    6. 2. 2009 09:41

    ďakujem veľmi pekne , pri 3 deťoch a manželovi je to recept na nezaplatenie, podarili sa na prvý raz za 2,5 minúty, ani cestoviny nevarím tak rýchlo

  • Gabriela Baborská
    Gabriela Baborská |

    15. 1. 2009 13:48

    Děkuji za recept, knedlíky se povedly hned napoprvé. Je to opravdu super rychlovka.

  • Olga
    Olga |

    8. 4. 2008 18:34

    Ešte dodám, že som knedle robila na 900W a presne 2,5 min., ale krupicu som nepridávala , už by boli asi velmi tuhé, použila som polohrubú múku.

  • Olga
    Olga |

    8. 4. 2008 18:31

    Tak to je ako "Hrnček var!", úžasné.Neverila som, že za 2,5min. sa môžu knedle urobiť, a ono je to pravda.Dnes som robila k obedu, trocha som sa obávala, ale všetko dopadlo na výbornú.Dala som 1,5 rožka, nechala som chvíľu postáť, lebo rožky boli dosť suché, pridala som nasekanú pažitku, takže knedle mali aj krásnu mozaiku.Manžel len zíral a neveril, že knedle sú z mikrovlnky.Sú trocha tuhšie, preto ich treba robiť tesne pred podávaním. Hrnček netreba ani vopred vymastiť, vôbec sa nelepia, skrátka super.Pán Kazík, ďakujeme za výborný recept.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    8. 4. 2008 17:03

    Elisko, diky moc za dalsi presnejsi informace, jste skvela.

  • Eliška Mlynářová
    Eliška Mlynářová |

    8. 4. 2008 08:01

    Tyto knedlíky dělám už dlouho,také nám všem chutnají,a dávam dva rohlíky.Mám silikonovou formu srnčího hřbetu,do ní to šoupnu, zakryji fólií a dám do mikrovlnky.Vařím těch 7minut záleží na výkonu MT a nechám to v MT ještě ustálit,vydrží to teplé dost dlouho,pak jen vyklopím, nakrájím a je hotovo.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    7. 4. 2008 20:12

    tak kolegyne vedle zase rika ze mene rohliku, takze experimentovat a kdyz na neco prijdes, rozhodne se s nami podelit, at to dovedeme k dokonalosti. dik

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    7. 4. 2008 20:09

    zkus jeste ridsi testo a vice rohliku, rozhodne se to bude s dalsimi pokusy zlepsovat, chce to trosku experimentovat. Taky se zkus podivat po mouce ve ktere uz je kypridlo predmichane

  • Prasadko
    Prasadko |

    7. 4. 2008 17:14

    Dobrý den, právě jsme dojedli, nejvíc chutnaly mému synovi, snědl jich většinu ještě než jsem mu k nim dala segedín :-) Knedlíky byly trošku tužší, možná to je moukou, tady (Švýcarsko) není hrubá ani polohrubá. Taky zkusím nechat housku příště trochu nasáknout, než budu plnit hrnky. Ale jinak napoprvé dobrý.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    11. 12. 2007 22:35

    Chtel bych jeste dodat k receptu, ze jestli mate formu na babovku nebo na srnci hrbet, co se muze pouzit v mikrovlnce, tak to zkuste s tim. Nalejte trochu do babovkove formy pridejte cas( podle mikrovlnky a mnozstvi-musite zaexperimentovat ) a pak to vyklopite a mate kolo knedliku, jen ho nakrajet

  • Vlastislav Janovský
    Vlastislav Janovský |

    9. 12. 2007 13:29

    Jsou supr. Dnes jsem je dělal a povedli se na poprvé. Akorád jsem je udělal dříve než jsem ohřál guláš a tak jsem je nakrájený strčil do mikrovlnky ohřát a ztvrdly. Ale jina jsou supr

  • Marie Švihálková
    Marie Švihálková |

    19. 9. 2007 21:24

    Knedlík je opravdu rychlý a dobrý. Nevěřila jsem, žemůže být za 2.50 min.hotový, ale funguje to! Doporučuji ho i všem mým známým. Nemáte náhodou ještě nějaký "zlepšovák?!

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    12. 4. 2007 22:31

    Diky moc za vylepsovaky a vychytavkyi a verim ze to casem vypilujete a prizpusobite si recept podle vlastni chuti. Pro Tony - nevim odkud pises tak tezko rict kterou mouku ti doporucit, ale pokud nejsi v Kanade nebo US tak ti moc neporadim a pokud jsi v CR zkus se poptat dopisovatelu z diskuse. Pro possum - nemam bohuzel recept na bramboroveJinak me zatim ta finta s hrnkem vody moc nefunguje, mam asi mizernou microvku nebo zkusim ubrat testa v hrnku. Zatim nashle a neztloustnete moc

  • Jaňulka
    Jaňulka |

    31. 3. 2007 12:22

    Taky chválím dnes jsem je dělala poprvé ke guláši, z hrubé mouky a dala jsem podle Lenky do trouby hrnek s vodou. Povedly se a Byly opradu vláčné. Jen jsem taky váhala kolik rohlíků v receptu není uvedeno tak jsem to střelila se dvěma. Možná zkusím i variantu s ušlehaným sněhem (recept houskové knedlíky v mikrovlnce). Díky:-)

  • Anonym
    Anonym |

    20. 3. 2007 20:51

    Vypada to nadherne ,chvaly dosti,ale pro me zacatecnika prosim JAKA MOUKA ?Jeji vic druhu.dekuji Tony

  • cicolina
    cicolina |

    14. 2. 2007 12:16

    Přidávám se s chválou, povedly se a navíc jsem si ušetřila spoustu času výrobou klasických kynutých. Určitě jsem je nedělala naposledy ;-)

  • Markéta
    Markéta |

    5. 2. 2007 19:59

    Pane Kazik, moooc díky za recept. Otestovala jsem je na příteli, servírovala jsem k segedinu a jen si pomlaskával. Nejprve nemohl pochopit, jak je to možné, že jsem se tak obětovala a dělala domácí knedle. Pak jsem mu ukázala to tajemství :o) Jsou fakt super, teď už hrnky plním od oka :o)))

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    3. 1. 2007 22:45

    Pro zahranicni knedlikare zvlaste v usa a canada je recept daleko jednodussi tim ze se pouziva selfrising flour takze zedne michani a prosivani prasku do peciva a mouky. Uz je to tam pekne rovnomerne promichane.jinak jsem moc rad ze se vam knedle aspon trochu dari. casem to jeste vychytate.

  • possum *
    possum * |

    3. 12. 2006 15:19

    Petre, tak tohle vypada na jeste lepsi recept, nez mam ja. Hned zitra vyzkousim. A mas i na bramborovy knedle?

  • Andrea Urbankova
    Andrea Urbankova |

    2. 12. 2006 16:42

    Ahoj, prave jsem v poslednich deseti minutach (vic mi to nezabralo) vyzkousela "bleskove" knedliky. Jsem v U.S. a polohruba mouka je tu bezne k dostani. Je to vlastne white bread flour a to bez jinych pridanych ingredienci. Je o poznani hrubejsi nez bezna all purpose flour (hladka).Knedliky jsem nemela roky a nijak mi nechybely, ale ted jsem sama snedla pulku teto davky jen tak bez prilohy. Nejsou takove nadychane jako bezne houskove kynute knedliky, jsou o neco tuzsi, ale vlacne a kypre!! Diky za recept!

  • Anonym
    Anonym |

    13. 10. 2006 20:55

    Dekuju, to jsem rad ze se dari

  • olga urbanova
    olga urbanova |

    10. 8. 2006 17:20

    Pane Petře knedlíky se mě povedli až na podruhé.Máte pravdu,že si každý musí vyzkoušet poměr surovin.Dávám za 1.

  • Gabi
    Gabi |

    19. 4. 2006 07:03

    Vazeny pane Kaziku. Dovolovala bych si Vam udelit Rad Zlateho Knedliku. Knedliky jsem vyzkousela jak z polohrube, tak z hladke mouky - oboji vyborne. Chutne, neuveritelne jednoduche a rychle. Dnes jsem dokonce dojidala knedliky 2 dny stare, ohrate v mikrovlnce a chutnaly stale vyborne. Ziji v Australii a recept jsem hned rozdala nekolika nadsenym pratelum. Ani nevite jak jste nam zprijemnil a zjednodusil zivot. Chvalime!

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    28. 3. 2006 18:17

    Lence: zatim nikdo nevi jestli je strava z mikrovlnky skodliva nebo ne. Ale zadne zareni tam neni, jen ta trouba rozkmita molekuly na vysokou frekvenci a tim se to ohreje, vim ze clovek by nemel stat s hlavou nalepenou na mikrovlnce, ale kdyz vidim jak mi ten knedlik roste, tak se obcas neudrzim a proste se tim kocham. Co se zdravi tyka, snaz se nedychat na ulici, nespolknout nic co nevyrostlo bez chemickeho osetrovani, nepij mleko ktere neni cerstve rovnou z kravy, ktera byla krmena jen travou a ne granulema, nekoukej rozhodne na TV, kurakovi se vyhni na sto metru, nic nesmaz ani negriluj, nepouzij ani jeden sprej, nemyj nadobi jarem, nejezdi autem, pouzivej jen prirodni sampony, recykluj vsechen odpad...

  • Jaroslava Oumarová
    Jaroslava Oumarová |

    9. 3. 2006 11:10

    Pro Lenku: už naši předkové měli hezké heslo: "všeho s mírou". Rozhodně si nemyslím, že by každý, kdo si přečte nějaký článek, měl histericky začít konat podle něj a vyhodit třeba mikrovlnku, která mu dobře slouží. Kdybyste nedělala nic, co je škodlivé, nemohla byste ani dýchat. Problém je v uměřenosti, víte? Ten, kdo vaří jenom v mikrovlnce, dělá stejnou chybu jako ten, kdo si nedá ani kousíček masa.

  • Lenka
    Lenka |

    9. 3. 2006 08:25

    Vážená paní Ludmilo, být na Vašem místě, raději bych se mikrovlnce úplně vyhla. Myslím si, že mikrovlnný ohřev vůbec není zdraví. Dostáváte do těla (já tomu říkám) "mrtvou stravu". Ozářenou. Tělo potřebuje spoustu vitamínů a minerálních látek. Myslím si, že potraviny upravené z mikrovlnky jsou" mrtvé" a dodávají tělu jen energii, ale nikoliv to, co potřebujeme. K tomuto závěru jsem dospěla po přečtení článku na stránkách prozdraví.cz. Konzultovala jsem to i se zdravotnicí . Samozdřejmě každý na to má nějaký názor. Já si osobně myslím, že ne všechno co frčí, to co nám ušetří čas, je ve všech směrech skutečně dobré. Každý si musí udělat svůj názor. Ale za zamyšlení to určitě stojí. Já jsem mikrovlnku přestala používat úplně. I rodina mi pochopila.

  • Ludmila Vazquez
    Ludmila Vazquez |

    9. 3. 2006 02:34

    Pane Kaziku nebo pani?, musim rict, ze ste mi zachranil snad cele tehotenstvi. Ziju v USA a uz jsem vazne byla zoufala,proste jsem nedokazala z americke "mouky na vsechno"!!! udelat obycejnej knedlas. Prave jsem dovarila vas desetiminutovy recept a knedle jsou vytecne, takze ja uslintana tehule jsem zachranena, protoze jiz neumru pri pomysleni na svickovou omacku s knedlikem. Dekuju dekuju dekuju dekuju dekuju dekuju!!! a jeste jednou dekuju. Jo a davam 1.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    16. 1. 2006 19:08

    hm, to netusim kde by mohla byt chyba, mrzi me to jestli se to nedari. Mozna jsem na neco zapomel.Co by to mohlo byt? je testo dost ridke? neni hrnek moc maly? mozna pridat trochu vic prasku, mouku by mela byt myslim polohruba, plny vykon mikrovlnky kolem 900 az 1200W, jeden hrnicek z testem nic jineho, melo by to fungovatkdyz tak mi napis na kazik@canoemail.com, ja na to zkusim prijit

  • Janinka
    Janinka |

    13. 1. 2006 16:28

    Obávám se, že soudruzi někde udělali chybu ... :-))) Musím souhlasit s těmi, komu se podařil i po několika pokusech gumový, nechutný "hopík". Takže příště u nás bude zase klasika. Tím se hluboce skláním před těmi, kterým se to daří a přípravu knedlíků tím mají mnohem rychlejší, než my "fakt šikovné" :-))

  • Jana Han
    Jana Han |

    14. 12. 2005 08:30

    Tak jsem dnes vyzkousela tu rychlovku. Knedliky vysly velice dobre i pres to, ze jsem nemela zadne rohliky a tak jsem pouzila burizony. Ty vsak vyplavaly do horni casti knedliku, ale i tak to bylo dobre. Priste pouziji nakrajeny rohlik. Experiment s burizony nedoporucuji. Zbyle knedliky jsem zabalila do plasticke folie a zitra budou s vajickem. I po 10ti hodinach v lednicce jsou krasne vlacne. Je to nejen prima rychla priloha, ale i zajimava 2 a 1/2 minutova podivana na kouzlo. Diky Petrovi za recept.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    13. 12. 2005 16:49

    Jano, pouzivam jen tu self, to jak lezou z hrnicku je tim, ze je nadzvedava para pod nimi, zatim zadny nevypadl, i kdyz mel namale. Mouky by musely byt promichany rovnomerne a to by zabralo cas, a to tom tento recept prave je. Zkus ridsi testo...moc me tesi ze ti to funguje

  • Jana Han
    Jana Han |

    13. 12. 2005 04:16

    Poslyste Petre, nemusite michat selfraising mouku 1/2 na 1/2 s obycejnou? Kdyz jsem jednou pouzila jen selfraising, vypadalo to jako hrnecku var. Knedliky malem vyskakaly z hrnce jak hodne nabyly. Rada bych to vyzkousela, jen mam obavy pouzit jen selfraising. Myslim, ze je to genialni predpis. Diky za odpoved.

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    12. 12. 2005 19:38

    jestli vam tenhle recept usetri nejaky ten cas a obcas s nim i nahradite ty "nenahraditelne" knedliky, budu moc rada tesim se na zlepsovaky

  • Petr Kazik
    Petr Kazik |

    12. 12. 2005 19:36

    jak rikam musi se s tim trochu experimentovat, ale casem na to prijdete. jinak Lenko, nevim proc by se nemeli knedliky hned konzumovat, vzdyt jich delas jenom kolem 12 az 15cti kolecek, a az vychytas pomery ingredienci, muzou vydrzet i dele. Vetsinou teda spise domichavam, zatim nikdo nezbylo. Jano z Kanady, podle chuti, jak je mas rada, neni to recept ktery se musi presne dodrzet, je to spise inspirace a neuveritelne uspora casu, Mouku pouzivam neco mezi hladkou a polohrubou. Jeste pro Janu: misto prasku a mouky pouzij Selfraising flour, najdes ji normalne v nofrills nebo Loblaws, the cheapest toast bread , bagels jsou too hard

  • Lenka
    Lenka |

    30. 11. 2005 17:34

    báječná věc! Při vaření jsem přidala do mikrovlnky hrnek s vodou a knedlíky zůstaly vláčné i po nakrájení

  • Anonym
    Anonym |

    29. 11. 2005 17:13

    nemá to chybu sl

  • Lenka
    Lenka |

    27. 11. 2005 14:10

    Ahoj Alio, prosím až ten knedlík zkusíš, zkus napsat jak ti vyšel a jak hodnotíš, třeba i později.

  • Alia
    Alia |

    27. 11. 2005 09:00

    Lenko dik. Zkusim to teda s tou hrubou moukou. Ja chtela udelat nejdriv pul na pul krupici a hladkou, ale nasla jsem takovou jemnouckou krupici, tak ta by snad sla "uznat" jako hruba mouka.

  • Lenka
    Lenka |

    26. 11. 2005 16:33

    Uhňácala jsem "bahno" dle návodu, mouka hrubá. Dala do mikrovlnky na 1000 W, 2 min 30´. Nejdříve knedlík vylezl z hrnku do výšky, pak si odfouknul a trochu spadl, pak krásně vyběhl nad hrnek. Hodnotím průměrněm, neboť se musí okamžitě zkonzumovat, jinak po chvilce dost zgumovatí a ztvrdne. Ale jako rychlovku lze použít.

  • Alia
    Alia |

    26. 11. 2005 08:06

    Diky za recept, to by se mohlo hodit.Ale ten hrnek mouky, je jaka mouka? Tady se da sehnat jenom hladka. A v te mikrovlnce na jakem prikonu? Diky

  • Jana z Kanady
    Jana z Kanady |

    25. 11. 2005 21:56

    kolik tam prijde tech rohliku?