Knedlíky (nejen) s vejci

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
neuvedeno
1
porce
neuvedeno
autor: recepty73

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 4
      plátek knedlík houskový nebo kynutý, cca
    • 25
      g máslo
    • 1
      lžíce olej
    • 100
      g uzené maso : plecko, stehýnko, moravské... cca
    • 1
      stroužek česnek rozmáčknutý
    • 4
      ks rozšlehané vejce dle velikosti 3 -
    • sůl
    • pepř mletý

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Na rozpuštěném másle s olejem a rozmáčknutým česnekem necháme osmažit dozlatova pokrájené knedlíky ze všech stan. Přidáme prohřát pokrájené uzené maso, vyndáme rozmáčknutý česnek a vše zalijeme rozšlehanými vejci. Osolíme a opepříme, promícháme, necháme vejce srazit a ihned podáváme.
2
Podáváme posypané petrželkou nebo pažitkou, s okurkovým salátem nebo kyselou okurkou či kompotem.
3
Česnek dáváme do pánve jen pro vůni, místo něj můžeme použít i snítku tymiánu nebo rozmarýnu.

Komentáře k receptu

  • Feixová
    Feixová |

    11. 7. 2016 14:44

    Manželovo oblíbené jídlo, které bravurně zvládá i bez mé pomoci :-D