Knedlik Thüringen

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
45 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 2,5
      kg brambory
    • 2
      ks houska
    • sůl
    • máslo

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
2/3 brambor nastrouháme najemno do misky s trochou studené vody. Zbylé množství nakrájíme na malé kousky a ve slané vodě rozvaříme a přepracujeme do tekuté kaše. Nastrouhané brambory v utěrce osušíme a vytlačíme zbylou vodu. Vodu s bramborovým škrobem ponecháme na případné rozředění těsta.
2
Horkou kaši přidáme k nastrouhaným bramborům, osolíme a vypracujeme těsto, které nesmí být příliš pevné (na ředění: voda se škrobem). Housky nakrájíme na maličké kostičky a na másle necháme zhnědnout.
3
Z těsta formujeme mokrýma rukama koule o průměru cca 8 - 10 cm, kdy doprostřed dáme vždy orestované houskové kostičky.
4
Knedlíky vložíme do vařící osolené vody a necháme 20 min dotáhnout - ne vařit.
5
Recept z "Allgemien Kochbuch, Erfurt 1823"
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.