Autor:

Knedlik Thüringen

45 minut PT0H45M
Ingredience
Brambory 2,5 kg
Houska 2 ks
Sůl  
Máslo  

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy, Knedlíky

2/3 brambor nastrouháme najemno do misky s trochou studené vody. Zbylé množství nakrájíme na malé kousky a ve slané vodě rozvaříme a přepracujeme do tekuté kaše. Nastrouhané brambory v utěrce osušíme a vytlačíme zbylou vodu. Vodu s bramborovým škrobem ponecháme na případné rozředění těsta.

Horkou kaši přidáme k nastrouhaným bramborům, osolíme a vypracujeme těsto, které nesmí být příliš pevné (na ředění: voda se škrobem). Housky nakrájíme na maličké kostičky a na másle necháme zhnědnout.

Z těsta formujeme mokrýma rukama koule o průměru cca 8 - 10 cm, kdy doprostřed dáme vždy orestované houskové kostičky. Knedlíky vložíme do vařící osolené vody a necháme 20 min dotáhnout - ne vařit.

Recept z „Allgemien Kochbuch, Erfurt 1823“

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Knedlik Thüringen

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít! Nejlepší červené rtěnky: Vyzkoušely jsme, kterou musíte mít!
Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily? Sexuální tajemství z ložnic hollywoodských hvězd. Co na sebe prozradily?
Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet Chat: Samovolný únik moči trápí více než 50 % žen! Zjistěte, jak mu předcházet
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web