Knedlík s petrželkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 8
      ks houska
    • 0,5
      l mléko
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce strouhanka
    • 1
      lžíce polohrubá mouka
    • 100
      g tuk (olej)
    • sůl
    • muškátový oříšek
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Smícháme mléko, vejce, sůl, nastrouhaný oříšek a zalijeme tím na kostičky nakrájené housky. Necháme 15 minut stát. Pak přidáme tuk, strouhanku, mouku a nakrájenou petrželku. Vytvarujeme knedlík a zabalíme ho do navlhčené utěrky. Utěrku na koncích zavážeme (jako bonbon).
2
Vaříme v utěrce v osolené vodě cca 30 minut.
3
Hodí se k houbovým omáčkám nebo drůbežímu masu.
Zařazení: Přílohy Knedlíky

Komentáře k receptu

  • Eva Mlýnská
    Eva Mlýnská |

    4. 4. 2007 16:57

    Místo vaření v ubrousku používám hrnky. Vymazat sádlem a naplnit do 2/3 a vařím postavené v kastrolu s vodou. Po vyjmutí nechám asi 3-5 min stát, pak jdou líp vyklepnout.

  • barča
    barča |

    4. 4. 2007 10:20

    Dotaz pro Ivanu, ten alobal jen vymastíte ( čím?)a uděláte bonbon, jak ten bonbon utáhnete ? Prosím můžete trochu popsat ? Kolik vody atd. Díky

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    4. 4. 2007 09:15

    Doporučila bych místo utěrky zabalit těsto do vymazaného alobalu a na koncích zatočit (jako bonbon) a uvařit. Tímto způsobem vařím špekové knedlíky a ušetřím si praní utěrky, navíc v ní můžou být zbytky pracího prášku či aviváže.