Knedlíčky z ovesných vloček

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 2
40 minut
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 250
      g ovesné vločky
    • 750
      ml mléko
    • 100
      g rostlinný tuk Perla
    • 3
      ks vejce
    • strouhanka
    • sůl
    • posekané bylinky Libeček atd.
    • pažitka
    • petrželka

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vločky zalijeme vařícím mlékem, přidáme sůl, dobře promícháme a pod poklicí necháme chvíli nabobtnat.
2
Pak přidáme máslo a na slabém ohni mícháme tak dlouho, až se hmota nelepí na pánev. Necháme vychladit, přimícháme vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Můžeme přidat nasekanou zelenou nať (dle chuti).
3
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky (průměr 3 cm), které vkládáme do vařící vody a pomalu necháme vyplavat na povrch.
4
Podáváme k masu, zelenině, omáčkám, nebo postačí posypat strouhaným sýrem a pokapat kečupem.
5
Já mám nejraději kombinaci s osmaženou cibulkou a uzeným masem, nebo jen tak do zeleninové polévky (do polévky ale doporučuji knedlíčky dělat menší). V případě, že dáme přednost sladké verzi knedlíku, vynecháme přidání zelené natě a základní hmotu mírně osladíme. Při formování i vaření postupujeme podle výše uvedeného způsobu. Uvařené knedlíky vyndáme, pokapeme máslem, posypeme skořicovým cukrem (kakaem), oříšky a polijeme jogurtem. Zdobíme ovocem.
6
Recept z www.probio.cz.
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • Kateřina
    Kateřina |

    6. 5. 2016 14:55

    Na co dělat vločkové knedlíky, když tam potom kydnu tolik tuku? Nechápu!!! :-D

  • Magda
    Magda |

    19. 5. 2007 21:33

    Asi jsem dala málo strouhanky - ve vodě se sice nerozpadlo, ale na talíři při krájení se to rozsypalo. Možná někdy zopakuju.

  • Lenka
    Lenka |

    23. 4. 2007 13:12

    Vyzkoušela jsem ke špenátu a příjemně mne překvapily - jsou opravdu dobré -přiznám se, že jsem čekala spíš tuhé "dělové koule" :-)Dávám za 1.

  • Julia Jilkova
    Julia Jilkova |

    21. 4. 2007 16:51

    Dobry den. Nutne potrebuji recept knedliku ale z hladky mouky - prosim prosim pomozte mi nekdo. Mam cas do 23/04.