Autor:

Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby

Obtížné
Ingredience
Mleté maso - míchané 400 g
Vejce 1 ks
Cibule
malá
1 ks
Strouhanka 3 lžíce
Voda 2 lžíce
Sůl  
Pepř mletý  
Hovězí vývar
nebo z kostky
1 l
Jíška
Olej 5 lžíce
Cibule
malá
1 ks
Hladká mouka 4 lžíce
Omáčka
Polotovar - Halali 1 ks
Smetana 2 dl
Omáčka 2.
Kečup - jemný 300 g
Bobkový list 1 ks
Smetana 1 dl
Dochucení
Sůl  
Citron  
Skořicový cukr
jen do druhé omáčky
 

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Hovězí, Mleté, Vepřové

Maso, vejce, nadrobno nakrájenou cibuli, sůl, pepř, vodu a strouhanku smícháme a vytvoříme zhruba 28 kuliček velikosti vlašského ořechu. Vhodíme do vařícího, dostatečně slaného vývaru a vaříme 12 minut. Pak vyjmeme, vývar ponecháme na zalití jíšky. Na oleji do sklovita osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku, uděláme světlou jíšku. Tu zalijeme vlažným vývarem a trochou vody, podle druhu vybrané omáčky přidáme polotovar „Halali“, nebo kečup s bobkovým listem.

Necháme provařit, ke konci zjemníme smetanou, procedíme, přidáme kuličky a ještě krátce povaříme. Nakonec dochutíme - sůl, citronová štáva, cukr, do rajčatové omáčky můžeme přidat trochu skořicového cukru.

Poznámka Na omáčku č.1: polotovar, který je zde vložený pod názvem “„Halali““ + 2 dcl smetany nebo si uděláme omáčku vloženou pod názvem “„Falešná svíčková omáčka““, kde využijeme vývar z vaření kuliček a do hotové omáčky přidáme kuličky

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
2+
4.5 2 5 1
Anglický masový páj Mleté maso - nekonečno možností Články z

Komentáře k receptu: Knedlíčky z mletého masa v omáčce na dva způsoby

Komentáře

  1. Iva Rácová   23.10.2007 | 22:03 | reagovat |

    Velmi chutné, povedlo se i dceři (začátečnici), dělala s rajskou omáčkou, příště zkusím druhou variantu. děkuji za recept

  2. Eva Konečná   29.12.2006 | 10:05 | reagovat |

    Velmi dobré, já tyto kuličky dělám ale v bílém zelí (přidávám rajský protlak nebo kečup). Kuličky mohu předvařit nebo přímo dát do zelí a dusit v něm. Je to změna a rodině moc chutná. Dá se jíst i za studena, podáváme chleba.

  3. Anonym   11.08.2006 | 13:52 | reagovat |

    Kuličky z meltého masa dělám i do rajské omáčky.Způsob je stejný,jen do vývaru,ve kterém kuličky vařím,přidám . bobkový list a nové koření.Jsou pikantnější.Jinak je tento recept znám jako sekaná svíčková.

  4. Maruš   11.08.2006 | 12:45 | reagovat |

    Paní Veselá,nemusíte se omlouvat,nebyla jsem uražená.Spíš jsem to brala tak,že jsem se v receptu špatně vyjádřila.Ale od toho jsou komentáře,že si vše můžeme vysvětlit,navzájem poradit a to je fajn. :-)))

  5. F. Veselá   10.08.2006 | 17:40 | reagovat |

    Dekuji, ted jsem to pochopila. Prominte, nechtela jsem Vás urazit.

1 2 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku? Nečekejte, až vás klepne! Jaké jsou příznaky mrtvice a kdy zavolat záchranku?
Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo? Tři kamarádky shodily za čtyři měsíce přes čtyřicet kilo! Jak se jim to povedlo?
Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno Václav Kopta se svěřil: Sáhli jsme si se ženou na dno
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web