Klokaní kýta s višňovou omáčkou

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • klokaní kýta
    • pepř mletý
    • olej
    • rozmarýn
  • Omáčka
    • 720
      g višňový kompot
    • 1
      hrnek sirup z kompotu
    • 1
      kostka kuřecí výtažek
    • 2
      lžíce rybízové jelly
    • pomerančová kůra
    • 1
      lžíce maizena nebo arrowroot

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kýtu potřeme olejem, posypeme pepřem a rozmarýnem. Na dno pekáče dáme trochu vody, vložíme kýtu a pečeme na 200 °C, až do měkkosti. (500 g se peče asi 20 min).
2
Omáčka: scedíme višně. Do pánve dáme sirup, rozdrolenou kuřecí kostku, jelly, pomerančovou kůru a přivedeme do varu. Přidáme višně. Arrowroot (maizenu) s vodou nalejeme do vařící směsi a mícháme do zhoustnutí. Naporcujeme maso a přelejeme omáčkou.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.