Klobova vepřová pečeně

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 6
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: kloba

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1
      kg vepřová pečeně
    • špek Kousek
    • 0,3
      l vývar (Z kostky)
    • 0,3
      l pivo
    • 2
      lžíce med
    • 3
      lžíce kečup - jemný
    • 2
      lžíce sojová omáčka
    • 1
      ks cibule
    • 4
      stroužek česnek
    • 0,5
      lžička zázvor - mletý
    • 0,5
      lžička chilli
    • sůl
    • koření na vepřovou pečeni

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Maso vcelku omyjeme, protkáme špekem, nasolíme, posypeme kořením na vepřovou pečeni a zprudka osmahneme na pánvi ze všech stran dohněda. V kastrolu zpěníme cibuli spolu s česnekem nakrájené na drobno. Když zesklovatí přidáme vývar, pivo, med, kečup, sojovku, zázvor a chilli. Necháme přejít varem.
2
Maso dáme do pekáče i s olejem, na kterém jsme ho osmahli, podlejeme připravenou směsí a dáme péct cca na 50 min. na 200 °C, poté snížíme teplotu na 160 - 180 °C, sundáme víko a pečeme ještě asi 30 min. Maso otáčíme a poléváme šťávou. Jako příloha se nejlépe hodí šťouchané brambory přelité vypečenou šťávou.
Zařazení: Maso Vepřové
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • u-s-a-k
    u-s-a-k |

    23. 2. 2013 21:00

    Opravdu mnamka, vsem se delaly bambule vsude, kde je to jen mozne.

  • hwiezdicka24
    hwiezdicka24 |

    28. 1. 2012 12:33

    :-[ , VýýýBORNE, MOC NáM CHUTNALO!!! ;-) !!!

  • cisar83
    cisar83 |

    22. 1. 2012 10:29

    Luxusní, vřele doporučuji.

  • romcik82
    romcik82 |

    5. 3. 2011 17:52

    Výborné. Manžel i já jsme si moc pochutnali, nemám, co bych receptu vytknula.

  • Kateřina Čechová
    Kateřina Čechová |

    9. 4. 2010 20:46

    Dobrý den, zkusila jsem tento recept o víkendu, moc nám chutnalo. Návštěvě také. Díky.