Klobásové koláčky

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 350
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 2
      dl zakysaná smetana
    • 3
      ks moravská klobása
    • sýr
    • 1
      ks vejce

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z mouky, másla a smetany vypracujeme těsto, které necháme v ledničce do druhého dne odpočinout. Vyválíme plát a vykrajujeme kolečka a kytičky. Kolečka položíme na suchý plech a potřeme rozšlehaným vejcem.
2
Na každé kolečko dáme kolečko klobásy, potřeme vejcem a položíme vykrojenou kytičku, opět potřeme vejcem, posypeme sýrem a upečeme dozlatova.
Zařazení: Maso Uzené

Komentáře k receptu

  • Hana Lorencová
    Hana Lorencová |

    7. 9. 2006 15:57

    Mně na listovém těstě vadí, že se drobí, s tímto těstem je máme raději.

  • Ivana Přikrylová
    Ivana Přikrylová |

    6. 9. 2006 22:15

    Tento recept znám, jen na něj používám kupované lístkové těsto, jinak postup je stejný. Je to vhodné pohoštění k vínu.