Autor:

Klárčin dortík

Obtížné
Ingredience
Hladká mouka 500 g
Mléko 250 ml
Cukr krupice 250 g
Vejce 2 ks
Pařížská šlehačka 2 ks
Šlehačka 2 ks
Čokoláda - mléčná 1 ks
Kakao 1 hrst
Máslo 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Chuťovky

Nejprve předehřejeme troubu zhruba na 170 stupňů.
Poté nasypeme mouku, mléko, žloutek vejce a máslo do mísy. Vše pečlivě promícháme.
Mezitím nasypeme do jiné misky cukr a bílek vejce. Opět pečlivě promícháme.
Když bude vše suprově promíchané, smíchame těsta a ještě jednou pečlivě promícháme.
Těsto vlijeme do formy na dort a dáme na cca 40-45 minut péct.
Když bude korpus hotový, necháme vychladit a poté ho ozdobíme šlehačkami a čokoládou. Ze stran lehce posypeme kakaem.
Dáme do lednice vychladit a pak si dáme velkou baštu. :)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Komentáře k receptu: Klárčin dortík

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě Chilli papričky: Jak je snadno vypěstovat i v panelákovém bytě
Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit? Domácí pleťový peeling: Jak si ho vyrobit?
Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti Origami jeřáb: Vyrobte si symbol dlouhověkosti
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web