Autor:

Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

Střední
Těsto
Bílek 9 ks
Sůl 1 špetka
Cukr 9 lžíce
Hladká mouka 3 lžíce
Strouhanka 3 lžíce
Rostlinný olej 1,5 lžíce
Prášek do pečiva 1 balíček
Vlašské ořechy
nahrubo nasekané
100 g
Náplň I.
Čokoládový krém
polotovar
100 g
Náplň II.
Mléko 1 l
Vanilkový pudink 2,5 balíček
Žloutek 9 ks
Cukr krystal 9 lžíce
Máslo 300 g
Kakao 1 lžíce
Náplň III.
Šlehačka 2 kelímek
Ztužovač šlehačky 1 balíček
Cukr
dle chuti
 
Na ozdobu
Kakao
nebo strouhaná čokoláda
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Koláče

Z bílků, špetky soli a cukru vyšleháme sníh, přidáme mouku, strouhanku, olej a prášek do pečiva. Na pečící plech dáme pečící papír, pomastíme jej a nasypeme po celé ploše ořechy. Na ně nalijeme těsto a upečeme do růžova. Ještě teplé těsto vyndáme na podložku, obrátíme papírem nahoru, ten odstraníme a na teplý moučník rozetřeme čokoládový krém. Necháme vychladit.

Připravíme vanilkový krém tak, že smícháme žloutky s mlékem a cukrem, přivedeme k varu přidáme pudinky, povaříme a necháme vychladit. Našleháme máslo, postupně zašleháme pudink, rozdělíme na poloviny a jednu obarvíme kakaem. Na moučník dáváme střídavě lžící světlý a tmavý krém, trochu vidličkou promíchéme a srovnáme. Na tento krém dáme šlehačku připravenou se ztužovačem obvyklým způsobem. Nakrájíme na kostky a na talířcích ještě přizdobíme. Připravíme si 3 proužky alobalu, ty dáme trochu od sebe na šlehačku, posypeme kakaem nebo strouhanou čokoládou. Štětečkem z alobalu kakao smeteme na talířek - na něm vytvoří ozdobu, odstraníme alobal a moučník má proužky jako zebra.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Reklama
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Kinderkoláč - zákusek jako od cukrářky

Komentáře

  1. helus helus   04.12.2007 | 8:39 | reagovat |

    Robim podobné rezy Kinderbueno a môžem potvrdiť že je vynikajúci.

  2. Keselyová Klára   02.12.2007 | 18:52 | reagovat |

    Tento recept je vynikajúci. Každý bol ním unesený. Ovšem mám jednu pripomienku. Nahrubo posekané orechy, treba najprv osmažiť. Skôste, a zistíte rozdiel. Ale presto všetko dávam 1.-ku.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web