Autor:

Kinder mléčný řez

Střední
na těsto
Vejce 8 ks
Cukr krupice 200 g
Teplá voda 6 lžíce
Rozpuštěné máslo 80 g
Hladká mouka 300 g
Kakao 40 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Prášek do perníku
nemusí být
1 lžička
krém
Cukr krupice 8 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko polotučné 375 ml
Želé dortové 1,5 balíček
Smetana ke šlehání 800 ml
poleva
Čokoláda na vaření 250 g
Máslo 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Příprava piškotu:
Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.
Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12-15 minut při 180°C.

Mezitím si podle návodu níže připravte krém:
Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v hrnci na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.
Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.
Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 2 x
1
5 2 5 1
Tvaroh s fíky Sladké fíky: ovoce z ráje Články z

Komentáře k receptu: Kinder mléčný řez

Komentáře

  1. deyvo111   03.04.2016 | 16:22 | reagovat |

    Vyhodil jsem za to hromadu peněz jen abych to ,potom dával do popelnice. :'( :-X

  2. zuzka   29.11.2014 | 19:35 | reagovat |

    Delala jsem dnes, dala chladit, bude se chladit do zitrka... Nevim, mozna si upravim davku na testo, urcite trosku pridat a naopak na krem bych ubrala minimalne jednu smetanu...prislo mi ze toho bylo zbytecne moc...

  3. ještěrka   23.11.2014 | 19:32 | reagovat |

    Dopadla jsem stejně :-X

  4. alexah   30.10.2014 | 7:03 | reagovat |

    Bohuzel se tedy vubec nepovedlo.. placka je tuha, krem byla stale jen tekutina. nepomohl ani ztuzovac, ani hodinove slehani.. nic.. takze jsem ve vysledku dva litry smetany vylila do zachodu... :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší? Velký test řasenek v ceně od 250 do 450 korun: Která je nejlepší?
Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží? Vodka s klobásou nebo sprej na astma: Jaké šílené diety lidé drží?
Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy Gastrický bypass - jednoduchá operace, která zachraňuje životy
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web