Autor:

Kinder mléčný řez

Střední
na těsto
Vejce 8 ks
Cukr krupice 200 g
Teplá voda 6 lžíce
Rozpuštěné máslo 80 g
Hladká mouka 300 g
Kakao 40 g
Prášek do pečiva 1 balíček
Prášek do perníku
nemusí být
1 lžička
krém
Cukr krupice 8 lžíce
Vanilkový cukr 1 balíček
Mléko polotučné 375 ml
Želé dortové 1,5 balíček
Smetana ke šlehání 800 ml
poleva
Čokoláda na vaření 250 g
Máslo 100 g

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Řezy

Příprava piškotu:
Z oddělených žloutků a cukru vyšlehejte hustou pěnu a lžící po malých dávkách přidávejte vodu. Dále zašlehejte opatrně tekuté zchladlé máslo. Do pěny opět po malých dávkách vsypte směs mouky, kakaa, kypřicího prášku a prášku do perníku.
Těsto promíchejte, získá intenzivní čokoládovou barvu. Pak do něj stěrkou zlehka vmíchejte tuhý sníh vyšlehaný z 8 bílků, krásně ho vylehčí. Hotové těsto hned rozetřete na opravdu velký plech vyložený pečicím papírem (upečený plát pak rozpůlíte), případně použijte dva menší plechy; každopádně budete ve finále potřebovat dva piškotové pláty těsta. Nadýchaný piškot pečte 12-15 minut při 180°C.

Mezitím si podle návodu níže připravte krém:
Smíchejte pískový cukr s vanilkovým a v hrnci na plotně přiveďte k varu odměřené množství mléka. Přisypte připravenou směs cukrů a za stálého míchání je nechte rozpustit.
Po zchladnutí vmíchejte nebo zašlehejte do vlažného mléka po částech želatinu, kterou nechte dopředu nabobtnat v troše vody. Nakonec želírující mléko rychle zašlehejte do šlehačky připravené z čerstvé smetany na šlehání. Pracujte rychle, aby náplň předčasně neztuhla.

Upečený piškotový plát překlopte z plechu na rovnou podložku, po vychladnutí rozřízněte na dvě stejně velké poloviny, případně použijte dva pláty ze dvou stejně velkých plechů. Na jeden z plátů naneste vysokou vrstvu bílého mléčného krému a rovnoměrně ji rozetřete po celé ploše.
Krém přiklopte druhým piškotovým plátem, lehce přitlačte a nechte vše v chladu odpočinout, aby náplň dokonale ztuhla. Po zchladnutí potřete povrch piškotu vrstvou rozehřáté čokoládové polevy: stačí ve vodní lázni rozehřát čokoládu, přidat kousek másla a hmotu hladce vymíchat. Zjemnění kouskem másla je důležité, protože čokoláda se díky němu nebude po ztuhnutí lámat a půjde dobře krájet.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 3 x
1-
4.67 3 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 3x)
Bylinková polévka s fialkovými listy v těstíčku Jarní menu dozelena Články z

Komentáře k receptu: Kinder mléčný řez

Komentáře

  1. deyvo111   03.04.2016 | 16:22 | reagovat | závadný

    Vyhodil jsem za to hromadu peněz jen abych to ,potom dával do popelnice. :'( :-X

  2. zuzka   29.11.2014 | 19:35 | reagovat | závadný

    Delala jsem dnes, dala chladit, bude se chladit do zitrka... Nevim, mozna si upravim davku na testo, urcite trosku pridat a naopak na krem bych ubrala minimalne jednu smetanu...prislo mi ze toho bylo zbytecne moc...

  3. ještěrka   23.11.2014 | 19:32 | reagovat | závadný

    Dopadla jsem stejně :-X

  4. alexah   30.10.2014 | 7:03 | reagovat | závadný

    Bohuzel se tedy vubec nepovedlo.. placka je tuha, krem byla stale jen tekutina. nepomohl ani ztuzovac, ani hodinove slehani.. nic.. takze jsem ve vysledku dva litry smetany vylila do zachodu... :'(

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci Horoskop na další týden: Tygry čeká nabitý týden, Psy úspěch v práci
Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru! Nejkrásnější vánoční stromečky z celého světa: Nalaďte se na sváteční atmosféru!
Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta Svatby roku 2016: Gregorovi, Marie Rottrová i Aleš Brichta
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web