Kinder Bueno po česku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 125
      g hladká mouka
    • 75
      g máslo
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • sůl
    • 1
      ks žloutek
    • 25
      g mleté mandle
    • 50
      g moučkový cukr
  • Náplň
    • 200
      g nugeta
    • 160
      g lískové oříšky
  • Poleva
    • 300
      g čokoládová poleva

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Těsto: z mouky, mandlí, moučkového a vanilkového cukru, soli, tuku a žloutku vypracujeme hladké těsto. To zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu. Vychladlé těsto na pomoučeném válu vyválíme na tenkou placku, ze kterých vykrajujeme proužky, kolečka nebo jiné tvary podle fantazie. Ty pak přeneseme na plech pokrytý pečicím papírem a pečeme je v rozehřáté troubě na 200 °C asi 8-10 minut.
2
Zatím si připravíme krém: nugátovou hmotu rozmícháme v míse ponořené v horké lázni, poté přelijeme do mikrotenového sáčku, kterému odstřihneme malý růžek a nugát nastříkáme na vychladlé upečené tvary z těsta. Na nastříkaný nugát položíme celé oříšky a přelijeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.
3
Kinder Bueno necháme vychladnout. Vychladlé Kinder Bueno po česku můžeme dát do papírových košíčků, na tácky, nebo podle fantazie, a můžeme podávat.
Zařazení: Moučníky Zákusky

Komentáře k receptu

  • Amy -
    Amy - |

    24. 3. 2009 14:18

    pro paní L.K.: nějak se mi nedaří přihlásit na fórum k napsání odpovědi, tak se omlouvám, že píšu sem. Máte asi pravdu s těmi okénky i náhledem. Nemáte to jednoduché. Pěkný den!

  • Di -
    Di - |

    24. 3. 2009 09:47

    Tak to jsem ráda, že konečně více lidí zkonstatovalo, že tu sice nejsme v koužku čeština, ale že se bez gramatiky neobejdeme. Sláva!!! recept jsem v původní podobě neviděla, ale teď vypadá na´docela slušnou dobrotu.

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    24. 3. 2009 08:18

    Recept byl opraven. Více viz. http://forum.recepty.cz/viewtopic.php?p=1836

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    24. 3. 2009 08:13

    Recept byl opraven.

  • Kateřina Spurná
    Kateřina Spurná |

    24. 3. 2009 08:06

    Kristepane, jak tohle někdo může odeslat na veřejný web recept v téhle podobě...

  • Amy -
    Amy - |

    24. 3. 2009 06:47

    Co tady, na Receptech, člověka opravdu otráví, je ta obecná negramotnost. Prosím Vás, Kovářovi, nešlo by to vkládání nějak ošetřit, aby se nedaly recepty takhle prznit? Třeba na každou položku okénko? Tahle inovace by se asi vyplatila. Zdravím

  • Marie Kyrianová
    Marie Kyrianová |

    23. 3. 2009 22:47

    Prosím,opravte popis na ingredience,je to opravdu jako když luštíte křížovku. Popsat čitelně a pokud možmo s mezerami,aby to pochopil i laik a nemusel tápat. Moje 10-ti letá vnučka to luštila asi půl hodiny a pak se vyjádřila tak,že to nemohu ani referovat,aby se někdo neurazil.( ale opravdu nic ve zlém,jen příště při psaní receptu více používat mozek )

  • niobe nightingale
    niobe nightingale |

    23. 3. 2009 21:39

    mno... gramáž je za surovinama místo před, jinak je postup docela v pohodě, ne?

  • leona paralova
    leona paralova |

    23. 3. 2009 21:28

    z toho nejde nic vycist,skoda

  • Lada Kovářová
    Lada Kovářová |

    23. 3. 2009 18:46

    Nezlobte se na mne, ale to je naprosto nečitelný recept ;-( Před přidáním receptu vždy prosím čtěte Pravidla pro vkládání nových receptů.