Kefírovo-perníková buchta

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Na těsto
    • 2
      hrnek polohrubá mouka
    • 1
      hrnek hladká mouka
    • prášek do pečiva 1/2
    • 1
      balení prášek do perníku
    • 2
      ks vejce
    • cukr 1 a půl hrnku
    • 2
      hrnek kefír
    • olej 1/2 hrnku
    • 1
      lžíce med
  • Na polevu
    • 3
      ks jablka
    • 4
      lžíce cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      ks vanilkový pudink
    • mléko Půl litru

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Z uvedených surovin uděláme těsto, které vlijeme na vymazaný a vysypaný vyšší plech a pečeme pozvolna 30-40 min. - elektrická trouba na 160 °C.
2
**Na vychladlou buchtu uděláme polevu:** jablka nastrouháme na hrubo, přidáme cukry a rozvaříme tak 15 min. na kaši, uvaříme si klasicky vanilkový pudink a zamícháme do kaše, polijeme buchtu, dáme vychladit tak na 2 hod. a postrouháme na hrubo čokoládou.
3
Je to velmi vláčná pochoutka!!
Zařazení: Moučníky Buchty
Vyzkoušeli recept

Komentáře k receptu

  • rebel1872
    rebel1872 |

    18. 9. 2011 23:06

    tenhle recept se opravdu moc povedl,ta buchta byla výborná,nemám žádnou výtku.