Kedlubnové zelí II.

moje hodnocení:

hodnotilo: 0
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 6
      ks kedlubna + mladé listy kedlubny
    • 1
      lžička kmín
    • 1
      lžíce sádlo
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce hladká mouka
    • 1
      ks cibule
    • 1
      kostka zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny nakrájíme na menší kostičky, osmažíme na sádle cibulku, přidáme kedlubny, nakrájené listy, sůl, kmín, bujón, podusíme doměkka, nakonec zahustíme jíškou.
2
Podáváme s moravským vrabcem a houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
Zařazení: Přílohy Zeleninové

Komentáře k receptu

  • Lenka Blahutová
    Lenka Blahutová |

    26. 5. 2009 14:41

    Taky dáváme listí, zelí pak vypadá zajímavěji. Babička vždy říká, že se má listí 2x nechat projít varem, aby nebylo hořké. Takže to takto dělám.

  • Jana Remková
    Jana Remková |

    26. 6. 2008 21:37

    Zajímal mne recept,kde se do kedluben dává i to listí a tento se mi zdá super.Snad by se ani nic nestalo,kdybych ty kedlubny nastrouhala,místo nakrájela.Mám jich ze zahrady tolik,že budou hned zítra na oběd a asi k tomu zkusím ty knedlíky z fólie a uvidíme,jak to dopadne.Díky za recept.