Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 17x
1-
4.53 17 Kedlubnové zelí 5 1
Autor:

Kedlubnové zelí

Snadné
Ingredience
Kedlubna 500 g
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 30 g
Hladká mouka 2 lžíce
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Drcený kmín 1 špetka
Ocet
(Dle chuti)
1 lžíce
Kedlubnové zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Oznámkujte recept jako ve škole 1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1- (hodnoceno 17x)

Komentáře k receptu: Kedlubnové zelí

Komentáře

  1. Jana P   12.03.2016 | 20:52 | reagovat | závadný

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  2. Petra   06.11.2015 | 17:05 | reagovat | závadný

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  3. SIMONA   24.07.2015 | 10:32 | reagovat | závadný

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  4. Alžběta   03.06.2011 | 14:40 | reagovat | závadný

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

  5. Milana Nováková   09.08.2010 | 18:10 | reagovat | závadný

    Kedlubnové zelí dělám na cibulce se slaninou a zadělávám smetanou 12%, kterou ochutím ještě trochou zakysané smetany. je to výborné k opečeným špekáčkům. podávám s chlebem.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web