Autor:

Kedlubnové zelí

Snadné
Ingredience
Kedlubna 500 g
Cibule 1 ks
Rostlinný olej 30 g
Hladká mouka 2 lžíce
Cukr 1 špetka
Sůl 1 špetka
Pepř mletý 1 špetka
Drcený kmín 1 špetka
Ocet
(Dle chuti)
1 lžíce
Kedlubnové zelí

Postup přípravy:

Zařazení: Přílohy

Oloupané a očištěné kedlubny nastrouháme na hrubém struhadle. Na kostičky nakrájenou cibuli orestujeme na oleji přidáme kedlubny, mírně podlijeme vodou a okořeníme kmínem. Když je zelí téměř měkké, zaprášíme je hladkou moukou a dodusíme. Dochutíme. Kedlubnové zelí chutná k pečeným masům nebo bramborovým knedlíkům. Můžeme je použít místo klasického bílého zelí.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 22 x
2+
4.27 22 5 1

Komentáře k receptu: Kedlubnové zelí

Komentáře

  1. Dagi   14.08.2016 | 9:03 | reagovat |

    Poraďte prosím začátečnici , kolik cukru? Kolik octa?

    1. Jana   11.12.2016 | 21:08 | reagovat |

      Miluju kedlubnové zelí, ale je těžké ho správně ochutit. Toho cukru tam patří víc než špetka. A tak solím a cukruju a pořád dokola, až je to dokonalé. Ale kdybych nevěděla, jak to má správně chutnat, tak nevím, jestli bych si s tím poradila. :-)

  2. Jana P   12.03.2016 | 20:52 | reagovat |

    V surovinách je napsaný cukr, ale v receptu se o tom nemluví. Je opravdu třeba to mírně osladit a musím říct, že je to jedno z jídel, která miluju .

  3. Petra   06.11.2015 | 17:05 | reagovat |

    Kedlubnové zelí děláme doma léta, ale musí se umět udělat a ochutit!! Dělala ho moje babička, které je 95 let a ještě žije a dle jejího receptu dělám já, ale kedlubnové zelí se musí zahustit jedině řídkou jíškou z másla! Nastrouhanym bramborem se zahustí zelí kysané, ale kedlubnové jedině máslovou jíškou.

  4. SIMONA   24.07.2015 | 10:32 | reagovat |

    MNĚ TO TEDA MOC NEJELO, TEDA VLASTNĚ VŮBEC, A ANI PŘÍTEL SE NETVÁŘIL NADŠENĚ. :-$

  5. Alžběta   03.06.2011 | 14:40 | reagovat |

    Panečku, dobré to bylo. já to uvařila i z listů a dá se. Ovšem je potřeba to déle povařit.

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut? Migréna, PMS nebo bolest zad. Jak se problémů zbavit do šedesáti minut?
Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce! Uvidíte v Ulici: Anička se chce zabít a Evžen znovu sáhne po flašce!
Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout? Jak se starat o své intimní partie - čemu se vyhnout?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web