Kedlubnová omáčka II.

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • voda
    • hladká mouka
    • šlehačka
    • 1
      ks masox
    • maggi
    • kedlubna
    • vegeta harmonie chuti

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do vody. Přihodíme masox. Až jsou kedlubny měkké (poznáme ochutnáním), zahustíme záklechtkou (rozkvedlaná mouka a voda), ještě lehce povaříme s moukou, dochutíme harmonií a popř. i maggi. Nakonec vlijeme 1 celou šlehačku.
2
Podáváme s vařenými brambory.
3
Omáčka je vynikající a není třeba ani maso (jinak by se hodilo hovězí).
4
Poznámka: Kedlubny nesmí být dřevnaté (záměrně nepíšu kolik, záleží jaké množství vaříte - samozřejmě, že chuť omáčce dávají hlavně kedlubny, takže nešetříme)

Komentáře k receptu

  • veronika
    veronika |

    29. 4. 2011 11:12

    Také ji tak dělám,akorát ještě nakonec nechám zapustit vejce

  • Anonym
    Anonym |

    13. 6. 2007 11:57

    K tomu je dobrý i osmažený párek

  • Linda Bauman
    Linda Bauman |

    7. 5. 2007 18:37

    Já zahušťuji maizenou. Je to zdravější a méně kalorické a přitom stejně dobré:-)

  • Lenka Kristová
    Lenka Kristová |

    4. 5. 2007 23:15

    Moc dobré jídlo, já místo mouky s vodou zahušťuju zásmažkou z uzeného špeku a mouky a přidávám do toho i na nudličky nakrájené zvlášť povařené listy z kedluben a dávám trochu cukru a octu jako do zelí.