Autor:

Kedlubnová omáčka II.

Snadné
Ingredience
Voda  
Hladká mouka  
Šlehačka  
Masox 1 ks
Maggi  
Kedlubna  
Vegeta
harmonie chuti
 

Postup přípravy:

Kedlubny oloupeme, nakrájíme na nudličky a dáme vařit do vody. Přihodíme masox. Až jsou kedlubny měkké (poznáme ochutnáním), zahustíme záklechtkou (rozkvedlaná mouka a voda), ještě lehce povaříme s moukou, dochutíme harmonií a popř. i maggi. Nakonec vlijeme 1 celou šlehačku.

Podáváme s vařenými brambory.

Omáčka je vynikající a není třeba ani maso (jinak by se hodilo hovězí).

Poznámka: Kedlubny nesmí být dřevnaté (záměrně nepíšu kolik, záleží jaké množství vaříte - samozřejmě, že chuť omáčce dávají hlavně kedlubny, takže nešetříme)

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1

Komentáře k receptu: Kedlubnová omáčka II.

Komentáře

  1. veronika   29.04.2011 | 11:12 | reagovat |

    Také ji tak dělám,akorát ještě nakonec nechám zapustit vejce

  2. Anonym   13.06.2007 | 11:57 | reagovat |

    K tomu je dobrý i osmažený párek

  3. Linda Bauman   07.05.2007 | 18:37 | reagovat |

    Já zahušťuji maizenou. Je to zdravější a méně kalorické a přitom stejně dobré:-)

  4. Lenka Kristová   04.05.2007 | 23:15 | reagovat |

    Moc dobré jídlo, já místo mouky s vodou zahušťuju zásmažkou z uzeného špeku a mouky a přidávám do toho i na nudličky nakrájené zvlášť povařené listy z kedluben a dávám trochu cukru a octu jako do zelí.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje? Voda s citronem jako spalovač tuků: Vážně to funguje?
Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky! Jak zamaskovat odrosty rychle a bez barvení? Známe kosmetické triky!
Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět? Nezbytné železo – co je dobré o něm vědět?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web