Autor:

Kedlubínky - Jana M.

Střední
Ingredience
Kedlubna
stejné množství jako brambor
 
Brambory  
Točený salám
nebo gothaj, junior apod.
 
Sůl  
Pepř mletý  

Postup přípravy:

Zařazení: Maso, Pokrmy, Z brambor, Uzeniny

Kedlubny nastrouhám na hrubém struhadle a dám do kastrolu vařit. Stačí jen lehce podlít vodou, protože kedlubny samy pustí šťávu, osolím a opepřím dle chuti.

Brambory oškrábu a dám běžně vařit ve vodě.

Gothaj (má výraznější chuť) nebo jiný podobný salám nakrájím na kostičky a osmahnu.

Když se brambory dovaří, sleju vodu, podle chuti je možné přidat kousek másla. Osamžený salám přidám ke kedlubnám (dle chuti je klidně možné je trošku zahustit, ale my to neděláme).

Je možné servírovat na talíři v úhledných hromádkách, ale u nás je nejoblíbenější způsob ten, že brambory na talíři zakryjeme vařenými kedlubnami. Brambory se pak můžou rozmačkat vidličkou, aby nasákly šťávu z kedluben. Sice to není tak úhledné, ale výborné. U nás bych to mohla vařit do prádelního hrnce našich babiček. :-))

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 1 x
1
5 1 5 1
Linecký koláč s marmeládou a mandlemi Gastrovýlet do Rakouska. Vyzkoušejte 6 skvělých receptů Články z

Komentáře k receptu: Kedlubínky - Jana M.

Komentáře


V diskusi zatím nejsou žádné příspěvky.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě 6 věcí z milostného života, které nikdy nedávejte na sociální sítě
Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác Blanka Milfaitová: Cestuje po světě a stále vaří marmelády i pro Buckinghamský palác
Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu! Zatočte s rýmou pomocí Sinupretu!
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web