Kečupovo-houbová mlska z chaty

Hodnocení:

Moje:

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 1,5
      kg houby
    • 1
      kg paprika
    • 1
      kg cibule
    • 0,1
      l ocet
    • 100
      g cukr
    • 0,1
      l rostlinný olej
    • 20
      g sůl
    • pepř mletý
    • 1
      lahev kečup - jemný (Dle chuti rajský protlak)

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Houby nakrájíme na menší až střední kousky a dáme je povařit do osolené vody. Během varu sebíráme kal na povrchu. Var trvá asi 5-10 minut. Houby scedíme a propláchneme. Na olej dáme zpěnit cibulku a přidáme nakrájené papriky na proužky a houby.
2
Nalijeme ocet, kečup, osolíme, opepříme a případně přidáme koření dle naší chuti. Chvíli povaříme (nerozvařit - na skus) a horké lijeme do sklenic a otočíme výčkem dolů do vychladnutí. Moc dobré.
Zařazení: Pokrmy Z hub

Komentáře k receptu

  • Karel Prokopič
    Karel Prokopič |

    22. 10. 2007 20:42

    Dělám něco podobného. Dopolnil bych 2 věci: 1/využívat jako polotovar na omáčku - stačí ohřát a k tomu nějaké těstoviny. 2/Protože to konkrétně dělám již řadu let, tak VÁM VELICE DOPORUČUJI věnovat daleko větší pozornost zavařování takovéto směsi! Dporučuji vyhnat teplotu na 90 stupňů Celsia a nechat vychladnout v té vodě. A druhý den to zopakovat. Protože většina ingrediencí (paprika, houby, cibule, případně rajčata) jsou velice háklivá.