Kebab po Syrsku

Hodnocení:

Moje:

-
-

Suroviny

Vložit do nákupu
    • 600
      g jehněčí maso
    • petrželová nať
    • bazalka
    • 2
      lžíce olivový olej
    • sůl
    • 2
      gyros koření arabské
    • 1
      lžička chilli

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Petrželovou nať, které by mělo být alespoň polovina objemu množství masa, semeleme s masem dvakrát na jemno na masovém strojku, přidáme nasekané lístky bazalky, osolíme dle chuti, přidáme arabské koření, chilli a olivový olej. Vše důkladně promícháme a prohněteme, necháme zaležet alespoň hodinu (výborné je připravit si směs den předem), před tepelnou úpravou vytvoříme válečky tak akorát do sevřené dlaně. Grilujeme nebo pečeme.
2
Podáváme s arabským chlebem, při jídle namáčíme do olivového oleje s rozmačkaným česnekem. Další přílohy zeleninové saláty.
Zařazení: Maso

Komentáře k receptu

  • Hoanzo
    Hoanzo |

    5. 3. 2014 03:09

    pardon..,GYROS...

  • Hoanzo
    Hoanzo |

    5. 3. 2014 03:08

    GIROS JE SNAD ŘECKÉ KOŘENÍ,NE??? :-|

  • Nass
    Nass |

    20. 9. 2005 16:03

    Pochoutka!!! HLAVNE NA GRILLU V LETE