Kávový dort

Střední
Ingredience
Lučina 125 g
Zakysaná smetana 125 g
Želatina 20 g
Moučkový cukr 70 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Dětské piškoty 1,5 balíček
Šlehačka v prášku
Mléko 1,5 dl
Káva
(Vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
 
Šlehačka
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku.

Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou.

Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 0 (hodnoceno 0x)
Reklama
Jahody sladké a milované. Vyzkoušejte úžasné a originální recepty Články z

Komentáře k receptu: Kávový dort

Komentáře

  1. Zdeňka   31.01.2007 | 19:29 | reagovat | závadný

    Domácí šlehačka- v 1/2 l mléka rozpustíme 250g 100% tuku a 100g másla,vložíme do mixéru,přidáme 1 žloutek,50 g cukru a 1 vanilkový cukr.Mixujeme asi 3 minuty.Vychlazené uložíme do lednice a druhý den (nebo alespoň po 6 hodinách) vyšleháme elektrickým šlehačem dohusta.Šlehačky je hodně,většinou dělám z poloviční dávky,nahradí 2 kelímky šlehačky.

  2. Zdenka   31.01.2007 | 15:19 | reagovat | závadný

    Zdenko, napiš recept na domáci šlehačku. Dekuji

  3. Zdeňka   31.01.2007 | 12:27 | reagovat | závadný

    Paní Hano,já taky práškovou šlehačku nemusím a do nepečených moučníků si dělám šlehačku domácí,protože se dá vyšlehat hodně dohusta a dobře drží tvar,ale myslím,že konkrétně v tomto dortu chuť práškové šlehačky zanikne,přerazí ji chuť kávy.Ale to je jenom můj názor.

  4. Hana Rožníčková   29.01.2007 | 18:09 | reagovat | závadný

    Terko, můžeš upřesnit, jakou používáš želatinu?? Musí se použít prášková šlehačka nebo nemusí?? Já práškovou nemám ráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle! Krásná pleť bez vrásek? Jezte brokolici a mandle!
Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli Největší mýty o mase a hubnutí: Je plné antibiotik a barva hraje roli
Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu Jak zažít orgasmus, který bude trvat celou dlouhou minutu
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web