Kávový dort

Střední
Ingredience
Lučina 125 g
Zakysaná smetana 125 g
Želatina 20 g
Moučkový cukr 70 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Dětské piškoty 1,5 balíček
Šlehačka v prášku
Mléko 1,5 dl
Káva
(Vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
 
Šlehačka
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku.

Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou.

Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Sušenky s arašídovým krémem Čokoládové potěšení. Tohle jsou ty nejlepší recepty! Články z

Komentáře k receptu: Kávový dort

Komentáře

  1. Zdeňka   31.01.2007 | 19:29 | reagovat |

    Domácí šlehačka- v 1/2 l mléka rozpustíme 250g 100% tuku a 100g másla,vložíme do mixéru,přidáme 1 žloutek,50 g cukru a 1 vanilkový cukr.Mixujeme asi 3 minuty.Vychlazené uložíme do lednice a druhý den (nebo alespoň po 6 hodinách) vyšleháme elektrickým šlehačem dohusta.Šlehačky je hodně,většinou dělám z poloviční dávky,nahradí 2 kelímky šlehačky.

  2. Zdenka   31.01.2007 | 15:19 | reagovat |

    Zdenko, napiš recept na domáci šlehačku. Dekuji

  3. Zdeňka   31.01.2007 | 12:27 | reagovat |

    Paní Hano,já taky práškovou šlehačku nemusím a do nepečených moučníků si dělám šlehačku domácí,protože se dá vyšlehat hodně dohusta a dobře drží tvar,ale myslím,že konkrétně v tomto dortu chuť práškové šlehačky zanikne,přerazí ji chuť kávy.Ale to je jenom můj názor.

  4. Hana Rožníčková   29.01.2007 | 18:09 | reagovat |

    Terko, můžeš upřesnit, jakou používáš želatinu?? Musí se použít prášková šlehačka nebo nemusí?? Já práškovou nemám ráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině Horoskop na další týden: Opice nadchnou výprodeje, Psy čekají problémy v rodině
7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě 7 nejdivnějších věcí, které zažily zdravotní sestřičky při službě
Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká? Vytisková, Štíbrová a Prachařová v jiném stavu: Kdo další se letos taky dočká?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web