Kávový dort

Střední
Ingredience
Lučina 125 g
Zakysaná smetana 125 g
Želatina 20 g
Moučkový cukr 70 g
Vanilkový cukr 1 balíček
Dětské piškoty 1,5 balíček
Šlehačka v prášku
Mléko 1,5 dl
Káva
(Vaječný koňak, rum apod.) k namáčení piškotů
 
Šlehačka
Na ozdobu
 

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Dorty

Lučinu a zakysanou smetanu rozmícháme s moučkovým a vanilkovým cukrem. Želatinu rozmícháme v horké kávě, až se zcela rozpustí. Šlehačku ušleháme přesně podle návodu. Teplou želatinu zašleháme do rozmíchané lučiny a zakysané smetany a vmícháme ušlehanou šlehačku.

Dortovou formu si předem vyložíme potravinářskou fólií. Dno pokryjeme piškoty máčenými v kávě (nebo v koňaku či rumu), pokryjeme krémem, který prokládáme zbývajícími piškoty. Vložíme do chladničky a necháme do druhého dne ztuhnout. Po ztuhnutí vyndáme z formy, papír nebo folii sejmeme a moučník ozdobíme šlehačkou.

Dozdobit můžeme kakaem, strouhanou čokoládou, čokoládovými zrnky nebo pokapat vaječným koňakem.

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 0 x
0
0.00 0 5 1
Reklama
Fazolová polévka s bylinkami Odlehčené menu na víkend Články z

Komentáře k receptu: Kávový dort

Komentáře

  1. Zdeňka   31.01.2007 | 19:29 | reagovat |

    Domácí šlehačka- v 1/2 l mléka rozpustíme 250g 100% tuku a 100g másla,vložíme do mixéru,přidáme 1 žloutek,50 g cukru a 1 vanilkový cukr.Mixujeme asi 3 minuty.Vychlazené uložíme do lednice a druhý den (nebo alespoň po 6 hodinách) vyšleháme elektrickým šlehačem dohusta.Šlehačky je hodně,většinou dělám z poloviční dávky,nahradí 2 kelímky šlehačky.

  2. Zdenka   31.01.2007 | 15:19 | reagovat |

    Zdenko, napiš recept na domáci šlehačku. Dekuji

  3. Zdeňka   31.01.2007 | 12:27 | reagovat |

    Paní Hano,já taky práškovou šlehačku nemusím a do nepečených moučníků si dělám šlehačku domácí,protože se dá vyšlehat hodně dohusta a dobře drží tvar,ale myslím,že konkrétně v tomto dortu chuť práškové šlehačky zanikne,přerazí ji chuť kávy.Ale to je jenom můj názor.

  4. Hana Rožníčková   29.01.2007 | 18:09 | reagovat |

    Terko, můžeš upřesnit, jakou používáš želatinu?? Musí se použít prášková šlehačka nebo nemusí?? Já práškovou nemám ráda.

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii Chcete být šťastnější? Lvi potřebují uznání, Váhy životní harmonii
Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce! Třicetidenní výzva: Čtyři jednoduché cviky vám stačí na výstavní ruce!
Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek? Jak se vyrovnat s nevěrou: Je to definitivní konec, nebo nový začátek?
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web