Kávovo-ořechový mls

moje hodnocení:

5,0

hodnotilo: 10
neuvedeno
neuvedeno
neuvedeno
autor: Recepty

Suroviny

Vložit do nákupu
  • Těsto
    • 5
      ks vejce
    • 2
      ks bílek
    • 200
      g cukr
    • 6
      lžíce strouhanka
    • 200
      g strouhané ořechy nahrubo
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • pečící papír
  • Krém
    • 1
      l voda
    • 2
      balíček vanilkový pudink
    • 3
      lžička instantní káva
    • 1
      máslo
    • 2
      ks žloutek
    • 2
      lžíce cukr
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 2
      balení šlehačka v prášku

Postup přípravy receptu

Vložit do kuchařky
1
Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.
2
Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.
3
Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.
4
Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!
Zařazení: Moučníky Buchty

Komentáře k receptu

  • KV
    KV |

    25. 10. 2014 08:26

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  • bramborka
    bramborka |

    2. 3. 2008 18:55

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova |

    23. 1. 2008 21:44

    Evo,nejsou.Koukněte na šlehačkové řezy od Ivy Ticháčkové,tento recept mám už dlouho a upečeno je podle něj.

  • Eva Červenková
    Eva Červenková |

    23. 1. 2008 20:46

    je to recept k fotografii v galerii kávovo-šlehačkové řezy?

  • Marketa
    Marketa |

    31. 12. 2007 21:31

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  • Laskonka B
    Laskonka B |

    27. 12. 2007 16:46

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  • Alena Konopcikova
    Alena Konopcikova |

    21. 11. 2007 01:59

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

  • Zdeňka
    Zdeňka |

    13. 11. 2007 20:03

    Tento víkend jsem pekla už podruhé,moučník je opravdu výborný.Pudink jsem vařila z vody a krém je lehoučký a moc dobrý. Šlehačky jsem použila čerstvé.Dík za recept,dávám za 1.

  • Renáta Janotová
    Renáta Janotová |

    12. 11. 2007 20:46

    Ta voda tam je opravdu úmyslně :) a to z důvodu "štíhlé linie" :) ale jinak klidně dělejte puding z mléka. Z vody taky dělávám často krémy z toho důvodu, že déle vydrží čerstvé, ale v tomto případě to myslím není podstané, stejně to nevydrží...všechno se hned sní :) tak klidně používejte mléko!

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    5. 11. 2007 10:08

    Konečně vyzkoušeno a musím uznat, že je to pochoutka! Hlavně druhý den, až se korpus trochu uleží a vsákne tu dobrotu zhora. Příště ale udělám puding z mléka. Ta voda je tam úmyslně, nebo proč není puding z mléka ? ¨Bude to určitě ještě lepší, ne?? Nahoru jsem nedávala čokoládu, ale jenom kakao, zdálo se mi to dost sladké. Možná i do těsta dám příště o trochu méně cukru. Jinak moc, moc chválím, je to opravdu MLS!!

  • olča
    olča |

    6. 8. 2007 07:21

    Výborné-lehoučké,nadýchané,prostě super!

  • Marketa
    Marketa |

    2. 8. 2007 01:45

    Tak mlsnost zvitezila a upekla jsem jeste vecer. Neprehanela jste, je to basen, akorat jsem pri te nedockavosti a netrpelivym miminem za zady zapomnela dat rum a nemela jsem cokoladu, tak jsem posypala grankem. Ten rum me mrzi, ale urcite budu delat casteji, takze priste uz snad nezapomenu. 1 s hvezdickou a vrele doporucuji!!!

  • Marketa
    Marketa |

    1. 8. 2007 19:10

    Dekuji, ja to urcite vyzkousim jeste tenhle tyden, to abych pozvala nejakou navstevu, jinak to spucnu sama, manzel na sladke moc neni, tak to vzdycky dojizdim sama :)

  • Anonym
    Anonym |

    1. 8. 2007 10:05

    Naše dětinemají rády kávové věci na rozdílod nás, co kdybych tam dala 3 lžičky kakaa místo kávy?

  • Anonym
    Anonym |

    31. 7. 2007 18:17

    Klidně použijte normální šlehačku!Ta ze sáčku se tam dává jenom proto,aby to déle vydrželo v ledničce.Ale myslím si, že pokud do normální šlehačky dáte ztužovač,tak to bude v poho!Je to fakt úžasné!Renáta

  • Marketa
    Marketa |

    30. 7. 2007 19:23

    Zni to super, ale tady se neda sehnat slehacka v prasku, muzu pouzit normalni?

  • Jana z VM
    Jana z VM |

    30. 7. 2007 16:36

    To musí být fakt paráda ! Ráda bych kousek ochutnala... tak to budu muset vyzkoušet.