Autor:

Kávovo-ořechový mls

Střední
Těsto
Vejce 5 ks
Bílek 2 ks
Cukr 200 g
Strouhanka 6 lžíce
Strouhané ořechy
nahrubo
200 g
Prášek do pečiva 1 balení
Pečící papír  
Krém
Voda 1 l
Vanilkový pudink 2 balíček
Instantní káva 3 lžička
Máslo
Žloutek 2 ks
Cukr 2 lžíce
Hnědý rum 2 lžíce
Šlehačka
v prášku
2 balení

Postup přípravy:

Zařazení: Moučníky, Buchty

Vejce, bílky a cukr šleháme do pěny, přidáme strouhanku, ořechy a prášek do pečiva. Nalejeme a urovnáme na vymazaný a vysypaný nebo vyložený pečícím papírem plech a upečeme.

Podle trouby tak 20 minut na 150 °C. Necháme vychladnout.

Ve vodě uvaříme pudinky bez cukru a do horkého krému zamícháme rozpustnou kávu, po vychladnutí vyšleháme s máslem a žloutky a cukrem, popřípadě můžeme přidat rum. Krém naneseme na upečený základ a potřeme ušlehanými šlehačkami v prášku, můžeme posypat strouhanou čokoládou.

Je to prostě paráda! Nic tak lahodného jsem dlouho nejedla! Kombinace ořechů, kávy a šlehačky je úžasná! Doporučuji zkusit!

moje poznámky vytisknout recept do nákupního seznamu do mojí kuchařky přidat fotografii

Přidání fotografie:


Přihlášený uživatel může nahrávat fotografie k receptu.

Hodnocení uživatelů
Hodnoceno: 10 x
1
5 10 5 1

Oznámkujte recept jako ve škole

1 2 3 4 5
Hodnocení uživatelů: 1 (hodnoceno 10x)
Kantonská rýže s kachními prsíčky Ochutnejte Čínu doma Články z

Komentáře k receptu: Kávovo-ořechový mls

Komentáře

  1. KV   25.10.2014 | 8:26 | reagovat | závadný

    Vynikající moučník, chutnalo všem a byl velký zájem o recept!

  2. bramborka   02.03.2008 | 18:55 | reagovat | závadný

    Také nám chutnalo,dělala jsem již potřetí s normální šlehačkou.Takže za 1*.

  3. Marketa   31.12.2007 | 21:31 | reagovat | závadný

    Dvakrat jsem zkousela podle puvodniho receptu, akorat slehacku delam cerstvou, dnes na silvestra jsem se rozhodla trosku zaexperimentovat a udelala jsem krem z kokosoveho pudinku a mleka misto vody, kavu jsem nedala instantni, ale do horkeho pudinku jsem primichala "panaka" silneho espressa a je to baaaajo!!!!!!!!! Doporucuji vyzkouset.

  4. Laskonka B   27.12.2007 | 16:46 | reagovat | závadný

    mnam! Je to naozaj dobrota. Doporucujem!

  5. Alena Konopcikova   21.11.2007 | 1:59 | reagovat | závadný

    Naprosto vynikajici, jen jsem dala misto kavy rovnou kavovy liker, budu pect casteji, mam jistotu, ze se vzdy povede. Zakladni piskot je take moc dobry, daleko lepsi nez testo na " Parizske kostky"

1 2 3 Další

Přihlášení

zapomněl jsem heslo
  Přihlásit přes mojeID  

Zajímavé články

10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem 10 dárků, které ženy za žádnou cenu nechtějí najít pod stromečkem
Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat! Čeká vás velká láska? Na Vánoce si ji můžete přičarovat!
Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení Cukroví z bílků: Jak nejlépe využít zbytky z pečení
Právě sledované recepty
Dialog
X
Mobilní web